Az oldal töltődik...
Film Parádé
Adam Sandler

Adam Sandler

Született: Brooklyn, New York, 1966.09.09.
Adam Sandler amerikai színész, humorista, forgatókönyvíró és filmproducer. Számos filmje, különösen a 2011-ben bemutatott Jack és Jill lesújtó kritikákat kapott. Sylvester Stallone után Sandler a második legtöbb Arany Málna díjjal, illetve jelöléssel bíró színész. A könnyed vígjátékok mellett Sandler a drámai műfajban is kipróbálta magát, de legjobb filmjei a vígjátékok.

Tizenhét éves kora óta lépett fel különféle klubokban stand-up komikusként, mígnem felfedezője, Dennis Miller bemutatta a Saturday Night Live producerének. 1990-95 között showműsorokban nyomatta a poénokat. Mikor filmes karrierje beindult, otthagyta a show-világot.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Csúcsfejek, Pancserock, Billy Madison – A dilidiák, Happy, a flúgos golfos, Golyóálló, Nászok ásza, A vizesnyolcas, Apafej, Sátánka – Pokoli poronty, Kótyagos szerelem, 8 őrült éjszaka, Ki nevel a végén?, Az 50 első randi, Csontdaráló, Távkapcs, Férj és férj, Ne szórakozz Zohannal!, Ki nevet a végén?, Nagyfiúk 1-2, Jack és Jill, Kavarás, Gyagyás gyilkosság,

Adam Sandler a következő filmes cikkekben szerepel:

Csiszolatlan gyémánt (Uncut Gems) feliratos filmelőzetes
Adam Sandler rajongói dühöngenek az elmaradt Oscar jelőlés miatt
11 filmes pár akkor és most
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.