Az oldal töltődik...
Film Parádé
Angelina Jolie

Angelina Jolie

Született: Los Angeles, 1975. június 4.
Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, fotómodell, író, producer, filmrendező, és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottja, korábbi jószolgálati nagykövete. A világ legszebb női között tartják számon, és a média minden lépését követi.

Bár gyerekként játszott már mozifilmben apja, Jon Voight oldalán, igazi színészi pályafutása az 1993-as Cyborg 2 – Üvegárnyék című filmmel indult el. 1995-ben kapta első főszerepét, az Adatrablók című alkotásban. Olyan elismert filmekben is játszott, mint a George Wallace (1997), Kifutó a semmibe (1998), 1999-ben pedig Oscar-díjat kapott az Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért. Igazán ismertté a Lara Croft videójáték filmes változatával váltː Lara Croft: Tomb Raider (2001). Azóta az egyik legjobban fizetett és legismertebb színésznők egyike.[5] Bevétel szempontjából két legsikeresebb filmje a Kung Fu Panda (2008, szinkronhang), ill. a Mr. és Mrs. Smith (2005) voltak.

Angelina Jolie a következő filmes cikkekben szerepel:

Demóna: A sötétség úrnője
Jól látom, hogy Angelina Jolie kombinéban ment vásárolni?
Eszméletlen jó képek: Sztárok fiatal és idősebb képei egymás mellett
Mi a valódi oka Jennifer Aniston és Brad Pitt válásának?
11 sztár, akinek nem okoz problémát a meztelen jelenetekben szereplés
Így készült a Demóna: A sötétség úrnője
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.