Az oldal töltődik...
Film Parádé
Bruce Willis

Bruce Willis

Született: Baumholder, Idar-Oberstein, NSZK, 1955.03.19.
Bruce Willis (Walter Bruce Willis) Golden Globe-díjas és Emmy-díjas, német-amerikai színész és énekes.
Az 1980-as évek végén vált ismertté, s azóta hollywoodi karriert futott be első számú sztárként és karakteres mellékszereplőként is.
Bruce Willis egy németországi amerikai katonai bázison született Idar-Obersteinben, David Willis amerikai katona apától és Marlene Willis banki dolgozó német anyától. Három testvére van: Florence, David és Robert. Szülei 1972-ben elváltak.

Bruce a továbbtanulás helyett apja nyomdokaiba lépett, s maga is fizikai dolgozó lett, biztonsági őrként kapott állást. Miután egy kollégáját megölték munka közben, úgy döntött,hogy ezt abbahagyja. Megtanult harmonikázni és csatlakozott a Loose Goose nevezetű R&B bandához. Egy ideig magánnyomozóként tevékenykedett, majd visszatért a színészethez. Beiratkozott a Montclair State University drámaprogramjára, ahol beválasztották a Macska a forró bádogtetőn egyik szerepére, azonban már első évében hátrahagyta az iskolát, s New Yorkba költözött.

Willis visszatért a bárokba, azonban ezúttal csak részmunkaidőben. Számtalan meghallgatás után végül szerepet kapott a színpadon a Heaven and Earth című produkcióban. További tapasztalatra és reflektorfényre a Miami Vice televíziós sorozat egy epizódjában és a Levi's reklámjában tett szert.

Willis New Yorkból Kalifornia felé vette az irányt, hogy eljusson több televíziós sorozat meghallgatására. Háromezer színész közül választották ki A simlis és a szende férfi főszerepére, amivel megalapozta a karrierjét.

Willis a Zsarulesen című film premierjén találkozott Demi Moore-ral, aki akkoriban Emilio Estevez párja volt. 1987. november 21-én feleségül vette a színésznőt, s a 2000. október 18-án bekövetkezett válásukig három lányuk született: Rumer Glenn Willis (1988), Scout LaRue Willis (1991) és Tallulah Belle Willis (1994), akikre közös felügyeletük van.

2009. március 21-én Willis feleségül vette Emma Heming fotómodellt a Karib-térségben található magánszigetén; 2008 januárjában mutatkoztak először hivatalosan is együtt. 2 kislányuk született: Mabel Ray (2012) és Evelyn Penn (2014).

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Nem látni és megszeretni, Drágán add az életed!, Naplemente, Nicsak, ki beszél!, Nicsak, ki beszél még!, Még drágább az életed, Hiúságok máglyája, Az utolsó cserkész, Hudson Hawk, Öldöklő vágyak, Jól áll neki a halál, Haláli fegyver, Árral szemben, Ponyvaregény, Die Hard 1-2-3-4-5, 12 majom, Az ötödik elem, A Sakál, A kód neve: Merkúr, Szükségállapot, Armageddon, Hatodik érzék, A sebezhetetlen, Bérgyilkos a szomszédom, Hart háborúja, Charlie angyalai: Teljes gázzal, A Nap könnyei, Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét, Már megint bérgyilkos a szomszédom, Sin City – A bűn városa, Túszdráma, 16 utca, Alpha Dog, Alvilági játékok, Grindhouse – Terrorbolygó, Vadidegen, Minden azzal kezdődött, Hasonmás, Két kopper, RED 1-2, The Expendables 1-2, Felültetve, Dupla csapda, Looper – A jövő gyilkosa, Az igazság nyomában, Tüzes bosszú, G.I. Joe: Megtorlás, A herceg, Mentőakció, Afgán csillag, Fosztogatók, Értékes rakomány, Széttörve, Volt egyszer egy Venice, Első gyilkosság, A bosszú szövetsége, Bosszúvágy, Megtorlás, Üveg

A magyar hangja többségében Dörner György és Szakácsi Sándor volt.

Bruce Willis a következő filmes cikkekben szerepel:

Megérkezett Bruce Willis új filmjének az első előzetese
A sakál teljes film
Megvan a készülő Die Hard 6 végleges címe
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.