Az oldal töltődik...
Film Parádé
Cameron Diaz

Cameron Diaz

Született: San Diego, Kalifornia, 1972.08.30.
Cameron Diaz (Cameron Michelle Diaz) kubai származású amerikai színésznő és korábbi fotómodell.

Édesapja Emilio, kubai bevándorlók USA-ban született fia, olajfúró brigádvezető volt. Édesanyja Billie Early német, angol, holland és cseroki származású, amerikai születésű exportügynök. Testvére Chimene. Cameront 16 évesen egy hollywoodi partin kiszúrta egy fotós és ajánlotta neki, hogy jelentkezzen az Elite Modellügynökségnél. Diaz megfogadta a tanácsát, elhagyta otthonát és a következő 5 évben állandóan változtatta lakhelyeit: élt Japánban, Ausztráliában, Mexikóban, Marokkóban és Párizsban. Modellként dolgozott. 21 évesen visszatért Kaliforniába, elment A Maszk című film szerepválogatására, és bár semmilyen színészi gyakorlata nem volt, őt választották a film női főszerepére Jim Carrey oldalán. A következő 3 évben kis költségvetésű független filmekben szerepelt.

Férje Benji Madden, akivel 2015 január 5-én házasodtak össze. 2020-ban megszületett Cameron Diaz első lánya Raddix Madden.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: A Maszk, Az utolsó vacsora, Ő az igazi, Féktelen Minnesota, Hullázó kedélyek, Zsarolók városa, Álljon meg a nászmenet!, Az élet sója, Félelem és reszketés Las Vegasban, Keresd a nőt!, Ronda ügy, A John Malkovich menet, A nő ötször, Minden héten háború, Charlie angyalai, Vanília égbolt, Édes kis semmiség, New York bandái, Charlie angyalai: Teljes gázzal, Egy cipőben, Míg a jackpot el nem választ, A nővérem húga, A doboz, Kéjjel-nappal, Zöld darázs, Rossz tanár, Dől a moné, Várandósok – Az a bizonyos kilenc hónap, A jogász, A csajok bosszúja, Szexvideó, Annie

Cameron Diaz a következő filmes cikkekben szerepel:

Friss pletyka: Jön a Maszk 2 Jim Carrey-vel?
11 színésznő, aki elég bátor volt, hogy feláldozza a szépségét egy szerepért
11 vígjáték ami tuti felvidámít koronavírus idején
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.