Az oldal töltődik...
Film Parádé
Charlize Theron

Charlize Theron

Született: Budapest, 1975.08.07.
Charlize Theron Golden Globe- és Oscar-díjas dél-afrikai színésznő.

Charlize Theron a dél-afrikai Benoni-ban (Johannesburg közelében) született, apja Charles egy kis építési vállalkozást vezetett, amit anyja, Gerda vett át apja halála után. Szülei egyetlen gyerekeként a családi farmon nőtt fel, 13 éves korában bentlakásos iskolába került.

16 éves korában, miután megnyert egy helyi szépségversenyt, egyéves modellszerződéssel Milánóba utazott. Szerződése lejártakor éppen New Yorkban dolgozott és úgy döntött, hogy a városban marad. Beiratkozott a Joffrey Balett Iskolába, de 18 évesen egy térdsérülés véget vetett balett-táncosi karrierjének, ekkor költözött Los Angelesbe.

Nyolc hónappal a városba érkezése után megkapta első (szöveg nélküli) filmszerepét, egy csak videón megjelent kis költségvetésű filmben. Innen karrierje gyorsan ívelt felfelé, egyre jelentősebb hollywoodi filmekben játszott, az 1990-es évek második felében már komoly kasszasikerekben is.

Filmszerepei mellett több exkluzív reklámszerződést kapott, 2004-ben John Galliano szerződtette a Christian Dior márka reklámarcának.

Élettársa Stephan Jenkins (1998-2001) és Stephan Jenkins (1998-2001) Stuart Townsend (2001-2010) volt. Két gyermeke van: Jackson Theron és August Theron

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Két nap a völgyben, Nyomul a banda, Egyedül nem megy!, Az ördög ügyvédje, Sztárral szemben, Joe, az óriásgorilla, Az asztronauta, Árvák hercege, Férfibecsület, A bűn állomásai, Bagger Vance legendája, Hulla, hó, telizsák, A Jade Skorpió átka, 15 perc hírnév, Édes november, Négyen résen, Csapdában, Az olasz meló, A rém, Nézz az égre!, Aeon Flux, Kőkemény Minnesota, Seattle öt napja, Elah völgyében, Megváltás, Alvajárók, Hancock, Az út, Astro Boy, Hófehér és a vadász, Prometheus, Hogyan rohanj a veszTEDbe, Sötét helyek, Mad Max – A harag útja, Az utolsó próba, Kubo és a varázshúrok, A Vadász és a Jégkirálynő, Halálos iramban 8., Atomszőke, Gringo, Pszichoanyu, Csekély esély, Addams Family – A galád család, Botrány, Halálos iramban 9., A halhatatlan gárda

Charlize Theron a következő filmes cikkekben szerepel:

A 10 legjobb vígjáték 2019-ben (előzetesekkel)
11 színésznő, aki elég bátor volt, hogy feláldozza a szépségét egy szerepért
11 sztár, akinek nem okoz problémát a meztelen jelenetekben szereplés
A halhatatlan gárda feliratos előzetes
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.