Az oldal töltődik...
Film Parádé
Claire Danes

Claire Danes

Született: Manhattan, New York, 1979.04.12.
Claire Danes (Claire Catherine Danes) négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznő.

Claire a kezdetektől színésznő akart lenni, így iskolás korában beíratták különböző színészképző tanfolyamokra, középiskoláját pedig már egy hivatalos színészképzőben kezdte. Alig volt 15 éves, amikor megkapta első tévés szerepét, a John Stewart Show egyik epizódjában, ahol saját magát alakította. Sorozatok mellékszerepeiben tűnt fel, majd pár kisebb filmben szerepelt.

A filmes pályája a Rómeó + Júlia című filmmel kezdett beindulni, melyben Leonardo DiCaprio partnere volt, de a nagyobb ismertséget 2002-ben szerzett, amikor megkapta Kate Brewster szerepét, a Terminátor 3-ban. 2011-ben megkapta a nagy sikerű Homeland - A belső ellenség című sorozat egyik főszerepét, és alakításáért 2012-ben és 2013-ban is Golden Globe-díjat kapott.

2009-ben összeházasodott Hugh Dancy amerikai színésszel. 2012 decemberében Claire életet adott első közös gyermeküknek, aki a Cyrus Michael Christopher nevet kapta.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Kisasszonyok (1994), A szerelem színei, Szédült hétvége (Egy békés családi ünnep), Csillagvirágok, Feleségemnek, 37. születésnapjára, Rómeó + Júlia, Halálkanyar, Az esőcsináló, A nyomorultak, Drogosztag, Börtönpalota, Minden jöhet, Az órák, A végső megoldás: szerelem, Placid Lake szenvedélye (Legyek átlagos!), Terminátor 3. – A gépek lázadása, Nőies játékok, Az eladólány, Kőkemény család, Este, Csillagpor, A falka, Én és Orson Welles, Menők, mint mi (Menőkor), Brigsby mackó, Egy olyan srác, mint Jake, Homeland – A belső ellenség (TV filmsorozat)

Claire Danes a következő filmes cikkekben szerepel:

11 érdekesség Claire Danes színésznőről amit talán Te se tudtál
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.