Az oldal töltődik...
Film Parádé
Colin Farrell

Colin Farrell

Született: Dublin, 1976.05.31.
Colin Farrell (Colin James Farrell) Golden Globe-díjas ír színész.

Colin Farrell Castleknock-ban született, Dublinban, Rita és Eamon Farrell gyermekeként, aki labdarúgó volt. Colin eleinte focista akart lenni, de amikor rájött, milyen sokat és milyen keményen kell edzenie, úgy döntött, más pályát választ.

Ahogy kamaszodott, már nemcsak a filmsztárok iránt rajongott, hanem a helybeli lányokért is. Sokat ivott, kábítószerezett is, és egy alkalommal le is tartóztatták. Amikor az egyik szerzetestanár szóvá tette a viselkedését, Colin a falhoz lökte tanárát, minek következtében 17 éves korában (1993) kicsapták az iskolából. Sok munkával próbálkozott, majd végül beállt egy utazó táncegyüttes tagjai közé, de hamar rájött, hogy ez nem megy, és 1996-ban beiratkozott a dublini Gaiety School of Drama-ra.

Ezután tévéreklámokban szerepelt, majd megkapta a Falling for a Dancer című mini tévésorozat főszerepét. Ezt a Ballykissangel című szériája követte, amely megalapozta a fiatal színész anyagi helyzetét, így Londonba költözött. Játszott Tim Roth rendezői debütálásában, a Hadszíntérben (1999), de több színdarabban is feltűnt. Egy alkalommal a színházban ott ült Kevin Spacey is, aki rögtön szerepet adott neki.

A kiugrást Joel Schumacher Tigrisek földjén (2000) című filmje hozta meg neki.

2001-ben 4 hónapig nős volt, Amelia Warnernek sikerült bekötnie a fejét, de az esküvő után nem sokkal szakítottak. A hírek szerint Britney Spears-szel, Janet Jacksonnal, Demi Moore-ral, Angelina Jolie-val és Kim Bordenave-vel is járt. Az utóbbi 2003. szeptember 12-én fiút szült neki, aki a James Padraig nevet kapta.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Csak egy tánc volt, Hadszíntér, Tigrisek földjén, Ártatlan bűnöző, Törvényen kívül, Különvélemény, Hart háborúja, Lapzárta – Veronica Guerin története, A fülke, Kényszerszünet, Beavatás, Daredevil – A fenegyerek, S.W.A.T. - Különleges kommandó, Otthon a világ végén, Nagy Sándor, a hódító, Az új világ, Kárhozott szeretők, Miami Vice, Kasszandra álma, A zsaruk becsülete, Erőszakik, Az igazság nyomában, Doctor Parnassus és a képzelet birodalma, Ondine, Őrült szív, Út a szabadságba, London Boulevard, Förtelmes főnökök, Frászkarika, Az emlékmás, A hét pszichopata és a Si-cu, A zöld urai, Bosszútól fűtve, Banks úr megmentése, Téli mese, Julie kisasszony, A homár, Gyilkos ösztön, Legendás állatok és megfigyelésük, Csábítás, Egy szent szarvas meggyilkolása, A jogdoktor, Nyughatatlan özvegyek, Dumbo, Ava

Colin Farrell a következő filmes cikkekben szerepel:

Szédületes magyar előzetest kapott az úriemberek
Ava szinkronos előzetes
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.