Az oldal töltődik...
Film Parádé
Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

Született: Fulham, London, 1989.07.23.
Daniel Jacob Radcliffe[1] (Fulham, London, 1989. július 23. –) brit színész.

Szülei Alan Radcliffe és Marcia Gresham. Ötéves kora óta színész akart lenni, de a szüleinek nem igazán tetszett ez az ötlet, ezért nem is nagyon támogatták.

Ennek ellenére 1999-ben megkapta a címszerepet a BBC David Copperfield adaptációjában. „Öt meghallgatáson vettem részt, mielőtt megkaptam a szerepet.” – mondta Radcliffe a szereppel kapcsolatban.[forrás?] A fiatal David Copperfieldként rengeteg dicséretet kapott. A Boston Herald így jellemezte: "szívfacsaró előadás". Majd kapott egy kisebb szerepet A panamai szabó (2000) című filmben, ahol Geoffrey Rush és Jamie Lee Curtis fiát alakította.

Az ismertséget azonban Harry Potter szerepe hozta meg számára. 2001-ben mutatták be a Harry Potter és a bölcsek köve című filmet, melyben Harry Pottert alakította. Hónapokig tartó keresgélés után még mindig nem találtak senkit az ifjú varázsló szerepére. Ám Chris Columbus egy este színházba ment, ott találkozott Daniellel és tudta, hogy ő lesz a tökéletes választás. 2002-ben a Harry Potter és a Titkok Kamrája, 2004-ben a Harry Potter és az azkabani fogoly, 2005-ben a Harry Potter és a Tűz Serlege, 2007-ben a Harry Potter és a Főnix Rendje, 2009-ben a Harry Potter és a Félvér Herceg című filmekben játszott. 2007-ben az Édes fiam, Jackben is szerepelt. 2010-ben és 2011-ben a Harry Potter és a Halál Ereklyéi című film első és második részében ugyancsak Daniel alakította Harry-t.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Copperfield Dávid, A panamai szabó, Harry Potter, Fiúk a parton, Édes fiam, Jack, Az igenember, A fekete ruhás nő, Öld meg kedveseid, Szarvak, Kész katasztrófa, Victor Frankenstein, Szemfényvesztők 2., Impérium, Az ember, aki mindent tudott, Dzsungel

Daniel Radcliffe a következő filmes cikkekben szerepel:

Escape from Pretoria (2020) filmelőzetes
11 fantasztikus színészi átalakulás amitől le fog esni az állad
Keanu Reeves gazember az X-Men-ben egy rajongói művész képen
Guns Akimbo filmelőzetes (Daniel Radcliffe eszelős akció-vígjátéka)
11 váratlan cameoszerep, ami a híres filmeket még érdekesebbé tette
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.