Az oldal töltődik...
Film Parádé
Danny Trejo

Danny Trejo

Született: Echo Park, Kalifornia, 1944.05.16.
Danny Trejo (Dan "Danny" Trejo) amerikai színész, filmproducer, ökölvívó.

Az USA-ba betelepült mexikói szülők gyermekeként született. Nehéz körülmények között nőtt fel, ezért elég fiatalon megismerkedett a kábítószerekkel. Részben emiatt többször összeütközésbe került a hatóságokkal, de fegyveres rablásért is elítélték. Visszaeső bűnözőként közel 11 évet töltött börtönben. Javarészt a legendás San Quentin fegyházban töltötte le a büntetését, ahol többek között könnyűsúlyú, majd középsúlyú boxbajnok is lett.

Szabadulása után a kaliforniai Claremont-ban található Pitzer Főiskolára iratkozott be, de fél év után távozott. Ezután edzősködéssel kezdett foglalkozni, majd több kábítószeres rehabilitáló programon vett részt, amelyek nem csak drogfüggőségétől szabadították meg, de hozzásegítették első filmszerepéhez is.

Múltjának és külsejének köszönhetően leginkább akciófilmek negatív figurájaként vált ismertté. Sok filmben játssza hosszabb-rövidebb ideig a rosszfiút. Legújabban arról lett híres, hogy Ő lett a legtöbbször meggyilkolt színész Hollywoodban.

Az életben is hőssé vált 2019 augusztusában. Trejo a Los Angeles-i forgalomban haladt, amikor szemtanúja volt annak, hogy egy autós áthajt a piroson, és nekiütközik egy szabályosan haladó kocsinak. A vétlen autó az ütközés erejétől a tetejére fordult. A vétlen autóban egy anya utazott a kisbabájával. Trejo azonnal cselekedett és egy járókelő segítségével kimentette a babát.

Trejo évek óta házas, felesége Debbie Shreve. 4 gyermek édesapja, Danny Boy (született 1981), Gilbert (született 1988), Danielle (1990 született), Jose (született 1991), akik mind korábbi kapcsolataiból származnak.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: A bosszú börtönében, Last Light, A halott jelvénye, Az idegen, Desperado, Szemtől szemben, A Jaguár, Alkonyattól pirkadatig 1-2-3, Con Air - A fegyencjárat, Kényszerhelyzetben, Bajnokok, Fegyencháború, Gyilkosok gyilkosa, Hat nap, hét éjszaka, Inferno, Hulla, hó, telizsák, A buborék srác, Kémkölykök, Volt egyszer egy Mexikó, Útvesztő, Börtön a pokolban, Besütizve, Egetverő haderő, Grindhouse: Terrorbolygó, Halloween, Kemény motorosok, Az árnyékvadász, Döglesztő palack, Franklin és Bash, Halálfutam 2., Machete 1-2, Ragadozók, A kereszt - Ha eljön a vég, A vámpírok szaga: Alkonyat teljes sötétségben, Kíméletlen bosszú, Violet és Daisy, A zombik lázadása, Démoni álca, Halálfutam: A pokol tüze, Rémjárás, Tökös csávó 1-2, Az utolsó vérig, Pokoli egyezség, A golyó, Kontroll nélkül, Muppet-krimi: Körözés alatt, Vörös bosszú, A furgon, A jó, a rossz és a halott, Háromfejű cápa, Nevetséges hatos, Gólyák, Kígyóőrület, Cyborg X

Danny Trejo a következő filmes cikkekben szerepel:

Danny Trejo lett a legtöbbször megölt színész Hollywoodban
Danny Trejo: Inmate #1 előzetes
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.