Az oldal töltődik...
Film Parádé
Elle Fanning

Elle Fanning

Született: Conyers, Georgia 1998. április 9.
2001-ben, háromévesen szerepelt először filmben. A Nevem Samben szintén szereplő nővére által eljátszott Lucy Diamond Dawson kétéves kori alteregóját alakította, majd a Harmadik típusú emberrablásoknak 2002-ben bemutatott részében, (Charlie and Lisa) szintén az egyik szereplő gyerekkori megtestesítőjeként volt látható. A következő évben, 2003-ban a korábbiakhoz képest változást jelentett az Amy-nek ítélve és az Oviapu szerepe, bár utóbbiban, csak mellékszereplőként tűnt fel. Még ebben az évben a CSI: Miami helyszínelők, majd 2004-ben a CSI: New York-i helyszínelők egy-egy részében jelent meg. A két sorozat között pedig az A titkos ajtó című filmben. 2005-ben, egy rövidfilmet leszámítva, csak a Lelkipásztor-kutya vígjátékban dolgozott. Egy év múlva az ekkora már elismertté vált Doktor House egyik részében mutatkozott meg. A 2006-os évben, a Doktor House mellett, több filmben játszott: Sajttársak, Déja vu, Különleges ügyosztály, Az elveszett szoba. Az évben a legjelentősebb szerepe, Bábelben volt, ahol Brad Pitt és Cate Blanchett lányát játszotta.

2004-ben szinkronizált, a Totoro – A varázserdő titkában Mei szerepét. Ugyanebben az évben forgatták a Sajttársakat. 2006 végén a Cserbenhagyás-ban játszotta Emmát, Joaquin Phoenix és Jennifer Connelly gyászoló lányát. A film egy tragikus autóbaleset utóhatásával foglalkozik, amelyben Emma öccse meghalt. 2008-ban kapott egy kis szerepet a Benjamin Button különös életé-ban, mint fiatalabb változata Cate Blanchett karakterének. 2007-ben főszerepet kapott a Phoebe in Wonderland -ben, mint Phoebe.Ez egy fantasztikus történet egy kislányról, aki nem tudja követni a szabályokat. 2007. júliusától októberig a Diótörő 3D-t forgatták, melyben ő volt Mary. A film az 1920-as években játszódik Bécsben, egy kislányról szól, akinek a keresztapja ad egy különleges babát neki karácsony estéjén. A filmet Budapesten forgatták, és 2010. végén jelent meg. 2008. márciusában Elle és Dakota lettek volna a A nővérem húga sztárjai, de a lehetőség elmúlt, amikor Dakota megtudta, hogy le kell borotválnia a haját. Helyükbe Abigail Breslin és Sofia Vassilieva léptek. 2009. áprilisában jelentették be, hogy Elle lesz a főszereplője az Oscar-díjas forgatókönyvíró Sofia Coppola új filmjének, a Made in Hollywood-nak. A cselekmény középpontjában egy "rossz fiú" áll, aki arra kényszerül, hogy újra átgondolja az életét, amikor a lánya (Elle Fanning) váratlanul megérkezik. A 67. Velencei Filmfesztiválon ez a film nyerte el a fődíjat. 2011-ben ő is részt vesz a Az igazi kaland-ban. Ő fogja játszani Lilly-t, a 13 éves lányt, aki illegálisan dolgozik az állatkertben.

Elle Fanning a következő filmes cikkekben szerepel:

Demóna: A sötétség úrnője
Így készült a Demóna: A sötétség úrnője
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.