Az oldal töltődik...
Film Parádé
Emilia Clarke

Emilia Clarke

Született: London, 1986.10.23.
Emilia Clarke angol színésznő.

Londonban született, majd Berkshire-ben nevelkedett. Apja színházi hangmérnök, anyja üzletasszony, öccse pedig politikai területen folytatja tanulmányait. Clarke háromévesen kezdett érdeklődni a színjátszás iránt, miután látta a Show Boat című musicalt, melyen abban az időben apja is dolgozott. Clarke az oxfordi St Edward's School (2000 és 2005 között) és a Rye St. Antony School tanulója volt, majd a Drama Centre Londonban folytatta tanulmányait, ahol 2009-ben végzett.

Korai munkái közé tartozik két színdarab a St. Edwards-ban, tíz színdarab a Drama Centre Londonban, a 2009-es Sense, a Company of Angels színháznál és egy szintén 2009-es szereplés a Samaritans nevű jótékonysági szervezet reklámfilmjében. Első televíziós szerepei közé tartozik Saskia Mayer megformálása a Doktorok című sorozatban, valamint a 2010-es Jurassic támadás című tévéfilm, melyben Savannah-t alakítja.

2010-ben megkapta eddigi leghíresebb szerepét, Daenerys Targaryen, a Sárkánykirálynő alkítását az HBO Trónok harca című sorozatában.

Ezen kívül eddigi ismertebb szerepei: Terminátor: Genisys, Mielőtt megismertelek, Solo: Egy Star Wars-történet, Múlt karácsony.

Emilia Clarke a következő filmes cikkekben szerepel:

13 hihetetlen sztárkép ami nem fotó!
Múlt karácsony (2019)
Így néznek ki a Trónok harca sztárjai a Snapchat baba filterével. Imádnivaló képek.
11 sztár, akinek nem okoz problémát a meztelen jelenetekben szereplés
Új rajongói petíció, hogy az Aquaman 2-ben Emilia Clarke váltsa Amber Heard-ot
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.