Az oldal töltődik...
Film Parádé
Emma Watson

Emma Watson

Született: Párizs, 1990.04.15.
Emma Watson (Emma Charlotte Duerre Watson) angol filmszínésznő, modell, feminista aktivista. Bár Párizsban született Jacqueline Luesby és Chris Watson angol jogászok lányaként, de már Oxfordshire-ban nevelkedett. Szülei fiatal korában elváltak. Tanulmányait az oxfordi bentlakásos Dragon Schoolban kezdte, ahol előképzést tartanak a színészi pályára a gyerekeknek, majd a Stagecoach Theatre Arts színészeti iskolában éneket és táncot tanult.

2011-től 2014-ig Watson idejét megosztva a filmezés mellett befejezte tanulmányait a Brown Egyetemen és az oxfordi Worcester College-ben, majd 2014 májusában angol nyelvből diplomát szerzett. 2014-ben a BAFTA az év brit művésze díjjal tüntette ki.

Egy színészi közvetítőirodából néhány ember ellátogatott Watson iskolájába is, ahol Hermione szerepére kerestek megfelelő kislányt. Osztályfőnöke őt és pár osztálytársát javasolta Hermione szerepére. Watson sok ezer lánnyal versenyezve végül megkapta a szerepet. Így az első szerepe egyúttal a kiugrást és népszerűséget is jelentette számára.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Harry Potter filmek, Balettcipők, Lopom a sztárom, Noé, Kolónia, A szépség és a szörnyeteg, A kör, Kisasszonyok

Emma Watson a következő filmes cikkekben szerepel:

13 hihetetlen sztárkép ami nem fotó!
Emma Watson feltárt egy sötét titkot a Hermiona szerepével kapcsolatban
Eszméletlen jó képek: Sztárok fiatal és idősebb képei egymás mellett
Mi lett mára a korábbi gyereksztárokból? Meg fogsz lepődni!
Kisasszonyok (2019) szinkronos filmelőzetes
Friss hírek érkeztek Jake Lloyd-ról, aki a gyerek Anakin Skywalker-t alakította
Ikonikus filmszerepek az eredetileg tervezett szereplőkkel
11 váratlan cameoszerep, ami a híres filmeket még érdekesebbé tette
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.