Az oldal töltődik...
Film Parádé
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu

Született: Châteauroux, 1948.12.27.
Gérard Depardieu (Gérard Xavier Marcel Depardieu) francia színész, filmrendező és producer.

Apja, René Depardieu karosszérialakatos volt, anyja, Lilette háztartásbeli. A fiatal Gérard – öt testvérével együtt – szerény anyagi körülmények között nevelkedett. Nehezen kezelhető serdülő volt: 13 évesen kimaradt az iskolából, ideje nagy részét csavargással töltötte. Rettentő nagy fizikai erejét verekedésre, lopásra és más nemtelen cselekedetekre használta – sokszor akadt dolga a rendőrséggel.

Színészi pályájának kezdete sok tekintetben tipikus. Véletlenül fedezte fel a színházat: egy szociális munkás ajánlotta neki a színjátszást, hogy megmentse a teljes elzülléstől.

Tagja volt Romain Bouteille 1969-ben alapított társulatának, a Café de la Gare-nak; ide tartozott többek között Coluche, Patrick Dewaere és Miou-Miou is. A többiekhez hasonlóan ő is gyors népszerűségre tett szert, a kabaréból egyenes út vezetett a filmezéshez.

1970-ben Michel Audiard egy kisebb szerepet bízott rá a Le cri du cormoran le soir au-dessus des jonques című filmben. Az igazi áttörést 1974-ben Bertrand Blier rendező filmje, a Herék, avagy a tojástánc hozta meg számára, amelyben a nagyközönség Miou-Miou és Patrick Dewaere oldalán fedezhette fel.

Első felesége Élisabeth Depardieu színésznő, akivel 1971. február 19-én kötött házasságot. Feleségétől húszévi házasság után, 1992-ben különköltözött, majd 1996-ban elvált. Két gyerekük született: Guillaume (1971–2008) és Julie, mindketten színészi pályára léptek. Depardieu-nek 1992-ben házasságon kívül született Karine Sylla modell-színésznőtől egy kislánya, Roxane.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Híd két part között, Astérix és Obélix, Monte Cristo grófja, A vasálarcos, Hamlet, A titkosügynök, Csillagot az égről, A legényélet, Zűrangyalok, Élisa, 101 éjszaka, Apám a hős, 1492 – A Paradicsom meghódítása, Hanta-palinta, Haza akarok menni, A sátán árnyékában, Négybalkezes, Egy nő vagy kettő, Zsaruszerelem, A Saganne erőd, Balekok, Holdfény a csatorna felett, Balfácán, Szomszéd szeretők, A fegyverek választása, Gyanútlan gyakornok, Az utolsó metró, A vagány, Amerikai nagybácsim, Hurrikán Rosy, Hidegtál, A kutyák, Forgalmi dugó, A cukor, A balkezes asszony, Balzac, Nyomorultak, 102 kiskutya, Addig jár a korsó a kútra…, Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés, Szeresd apádat, A női lélek fájdalmai, Szellemek városa, Napóleon, Blanche, a bosszúálló angyal, A királyasszony lovagja, Hallgatási fogadalom, Pofa be!, Muskétás kisasszony, Bátrak harca – Az új Franciaország, 36 – Harminchat, Változó idők, Csajozós páros, Eladó a szerelem, Párizs, szeretlek!, Asterix az olimpián, Született feleség, Pi élete, Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát, A közös szenvedély, Senki sem tökéletes, A terápia
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.