Az oldal töltődik...
Film Parádé
Gary Oldman

Gary Oldman

Született: London, 1958.03.21.
Gary Oldman (Gary Leonard Oldman) Oscar- és Golden Globe-díjas angol színész, író, filmrendező, producer és alkalmi zenész. Színészi diplomáját 1979-ben szerezte a Rose Bruford Drama College ösztöndíjasként. Számos színpadi szerepet játszott, 1985-ben a Brit Színházi Szövetség az év színészének is választotta.

Híressé vált arról, hogy nagyszerűen vált a különböző akcentusok között és hogy nagyon hihetően játssza el a pszichotikus vagy őrült személyeket.

Többször nősült: Lesley Manville 1987–1990, Uma Thurman 1990–1992, Donya Fiorentino 1997–2001, Alexandra Edenborough énekesnő 2008-2015 között volt a felesége. Következó párja Gisele Schmidt 2017-től.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: JFK – A nyitott dosszié, Drakula, Tiszta románc, Léon, a profi , A skarlát betű, Az ötödik elem, Az elnök különgépe, Lost in Space – Elveszve az űrben, Hannibal, Harry Potter és az azkabani fogoly, Batman: Kezdődik!, Harry Potter és a Tűz Serlege, Harry Potter és a Főnix Rendje, 51-es bolygó, Éli könyve, A lány és a farkas, Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész, Fékezhetetlen, A sötét lovag – Felemelkedés, Paranoia, Robotzsaru, A majmok bolygója: Forradalom, A 44. gyermek, Beépített tudat, Sokkal több mint testőr, Közöttünk az űr, A legsötétebb óra, A Hunter Killer küldetés, Nő az ablakban

Gary Oldman a következő filmes cikkekben szerepel:

Nyomasztó előzetest kapott a Nő az ablakban
11 híresség és a gyereke, akik nagyon hasonlítanak egymásra (hasonló korú fotókkal)
Nő az ablakban szinkronizált előzetes
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.