Az oldal töltődik...
Film Parádé
Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Született: Los Angeles, Kalifornia, 1972.09.27.
Gwyneth Paltrow (Gwyneth Kate Paltrow) Oscar-díjas amerikai színésznő.

Édesapja Bruce Paltrow, sikeres rendező és producer. Édesanyja Blythe Danner, pennsylvaniai, holland származású kvéker, színésznő. A család 1983-tól él Los Angelesben. Gwyneth a Kaliforniai Egyetemen tanult művészettörténetet, de tanulmányait nem fejezte be. Színészi karrierje kezdetén eleinte édesanyja mellett kapott színházi szerepeket, majd Spielberg felajánlotta neki a fiatal Wendy epizódszerepét a következő produkciójában, a Hookban. A Szerelmes Shakespeare-ben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott.

Gwyneth Brad Pitt élettársa volt 1995–1997 között, ezután Ben Affleck volt a társa, akivel egy év után szakítottak. 2003. december 5-én hozzáment a Coldplay frontemberéhez, Chris Martinhoz, s öt hónappal később, május 14-én megszületett a lányuk, Apple Blythe Alison Martin, és szűk két évvel ezután fiúgyermekük (Moses Bruce Anthony, 2006. április 9.) született. A színésznő és az énekes házassága több, mint 10 évig tartott, válásukról 2014 márciusában, egy közösen kiadott közleményben adtak tájékoztatást.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Rock 'n' roll sztori, Hook, Halálos rokonság, Bűvölet, Hús és vér, Mrs. Parker és az ördögi kör, Jefferson Párizsban, Holdfény és Valentino, Hetedik, A szerencse zsoldosai, A szerencse zsoldosai, Emma, Szerelmes Shakespeare, Tökéletes gyilkosság, A vér szava, Szép remények, A nő kétszer, A tehetséges Mr. Ripley, Tuti duók, Szívörvény, Tenenbaum, a háziátok, A nagyon nagy ő, Költői szerelem, Jóban rosszban, Austin Powers – Aranyszerszám, Flört a fellegekben, Sylvia, Sky kapitány és a holnap világa, Bizonyítás, A hírhedt, Szerelem és egyéb katasztrófák, Kés, villa, olló, Az álomnő, Két szerető, A Vasember 1-2-3, Reflektorfény, Fertőzés, Vágyak szerelmesei, Bosszúállók, Mortdecai, Bosszúállók: Ultron kora, Pókember: Hazatérés, Bosszúállók: Végtelen háború, Bosszúállók: Végjáték

Gwyneth Paltrow a következő filmes cikkekben szerepel:

Mégis jelöli a Disney az Oscar-ra Robert Downey Jr-t a Bosszúállók végjáték filmszerepéért
11 sztár, akiről nem is gondolnád, hogy hadilábon áll a tisztasággal
11 színésznő, aki elég bátor volt, hogy feláldozza a szépségét egy szerepért
11 váratlan cameoszerep, ami a híres filmeket még érdekesebbé tette
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.