Az oldal töltődik...
Film Parádé
Hugh Grant

Hugh Grant

Született: London, 1960.09.09.
Hugh Grant (Hugh John Mungo Grant) Golden Globe-díjas angol színész, producer. A Charing Cross Hospitalben született Hammersmithben, Londonban egy tanárnő, Fynvola Susan MacLean és egy százados, James Murray Grant második fiaként.

A szülők gyerekeiknek a bankári állást képzelték el. 1982-ben debütált a Privileged című filmben. Első emlékezetes szerepét a Maurice című E.M. Forster-regény James Ivory rendezte filmváltozatában játszotta. A homoszexuális Clive Durham megformálásáért elnyerte a legjobb színész díjat a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

Eleinte a nyársat nyelt mintaangol szerepkörében érvényesült (Keserű méz, Napok romjai, Szirének). Sokáig úgy tűnt, hogy életfogytiglani mellékszereplésre ítélt színész marad. A világhírt a Négy esküvő és egy temetés című filmnek köszönheti, melyben Andie MacDowell partnere volt. Azóta, ha lökött figura szükséges egy vígjátékba (Áldatlan állapotban, Sztárom a párom), vagy egy arisztokratikusabb karakter egy drámába (Értelem és érzelem), a hollywoodi szereposztók mindig őt keresik meg.

1987 és 2000 között Elizabeth Hurley brit színésznővel élt együtt, a kapcsolat Grant hűtlensége miatt ért véget. 2004 és 2007 között Jemina Khan újságíró volt a partnere. 2011 szeptemberében született meg első gyermeke, Tabitha, Tinglan Hong kínai származású recepcióstól. Második gyermeke, John Mungo 2012-ben született, a svéd televíziós producerrel, Anna Elisabet Ebersteinnel való kapcsolatából. Harmadik gyermeke, Felix, egykori párjától, Tinglan Hongtól született 2013-ban. Negyedik gyermeke, akinek édesanyja szintén Eberstein, 2015 decemberében jött világra.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Keserű méz, Napok romjai, Négy esküvő és egy temetés, Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le, Értelem és érzelem, Sztárom a párom, Bridget Jones naplója, Két hét múlva örökké, Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!, Hova lettek Morganék?, Kalózok! – A kétballábas banda, Az U.N.C.L.E. embere, Florence – A tökéletlen hang, Paddington 2., Úriemberek

Hugh Grant a következő filmes cikkekben szerepel:

Szédületes magyar előzetest kapott az úriemberek
7 dolog, amit mindenki figyelmen kívül hagy az Igazából szerelem-ben
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.