Az oldal töltődik...
Film Parádé
Hugh Jackman

Hugh Jackman

Született: Sydney, 1968.10.12.
Hugh Jackman (Hugh Michael Jackman) Oscar-díjra jelölt Golden Globe-díjas ausztrál film- és színházi színész, producer, televíziós személyiség.

4 testvére van. Szülei, az angol származású Chris Jackman és Grace Watson fiukat egy drága fiúiskolába, a Knox Grammar Schoolba iratták be, ahol pályafutása 1985-ben indult, a My Fair Lady című musicallel. A következő időszakot az angliai Uppingham Schoolban töltötte.

Miután visszatért Melbourne-be, elvállalta Gaston szerepét a nagy sikerű Walt Disney produkcióban, a Szépség és a Szörnyetegben és Joe Gillist a Sunset Boulevard musicalben. Musicalszínészi pályafutása során 1988-ban részt vett a Mindsumma fesztivál kabaré produkciójában, a Summa Cabaret-ben, és két ausztrál tradicionális műsorban, a Melbourne-i Carols by Candlelight-ban és a Sydney-i Carols in the Domainben.

1998 után vált ismertté neve a szakmában, így más rendezők és producerek is felkérték szerepekre, többek között a Királyi Nemzeti Színház Oklahoma c. előadásában Londonban. Ezen szerepléséért kapta meg az Olivier Award legjobb musical színészének járó díját. 1999-ben televíziós szerepléseket is elvállalt.

2000-ben Bryan Singer felkérte a népszerű Farkas szerepére az X-Men sorozatban. Ezután jöttek egymás után a jobbnál jobb szerepek, közöttük számos Farkas-os.

1995-ben ismerkedett meg Deborra-Lee Furness ausztrál színésznő, rendező és filmproducerrel, akivel 1996-ban házasságot kötött. A pár között tizenhárom év korkülönbség van az asszony javára. Két gyermeket adoptáltak, ők Oscar Maximilian Jackman, született 2000. május 15-én, és Ava Eliot Jackman, született 2005. július 10-én.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: X-Men – A kívülállók, Kardhal, A csábítás elmélete, Kate és Leopold, X-Men 2., Van Helsing,X-Men: Az ellenállás vége, A forrás, X-Men kezdetek: Farkas, X-Men: Az elsők, Vasököl, Az öt legenda, A nyomorultak, Fogságban, Farkas, X-Men: Az eljövendő múlt napjai, Eddie, a sas, X-Men: Apokalipszis, Logan – Farkas, A legnagyobb showman, Így ne legyél elnök, A hiányzó láncszem

Hugh Jackman a következő filmes cikkekben szerepel:

Zac Efron aláírta a dzsungel királya szerződését
Danny DeVito, mint Wolverine petíció már 50000 aláírásnál tart
11 sztár, akinek nem okoz problémát a meztelen jelenetekben szereplés
15 vonzó színész, aki a korral még karizmatikusabb lett
Ikonikus filmszerepek az eredetileg tervezett szereplőkkel
11 váratlan cameoszerep, ami a híres filmeket még érdekesebbé tette
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.