Az oldal töltődik...
Film Parádé
James Franco

James Franco

Született: Palo Alto, Kalifornia, 1978.04.19.
James Franco (James Edward Franco) Golden-Globe díjas amerikai színész, rendező, producer és festőművész. Anyja Betsy, költő és író, apja, Doug Franco portugál és svéd származású.

Franco Kaliforniában nőtt fel két öccsével, Tommal és Dave-vel, majd 1996-ban a Palo Altó-i középiskolában érettségizett. A Los Angeles-i állami egyetemre jelentkezett angol szakra, ahol színjátszást tanult.

Az egyetem otthagyása után Franco tizenöt hónapig fejlesztette magát, majd elkezdett meghallgatásokra járni Los Angelesbe. Így kapta meg 1999-ben egyik első szerepét a nem túl hosszú életű, de annál sikeresebb fiatalsorozatban, a Freaks & Geeksben.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: A bambanő, James Dean, Az igazság órája, A drog pokla, Pókember, Balett-társulat, Pókember 2., A majom, A nagy mentőakció, Trisztán és Izolda, Annapolis – Ahol a hősök születnek, Flyboys – Égi lovagok, A halott lány, Holiday, Bűnök, Elah völgyében, Felkoppintva, Pókember 3., Éjjel a parton, 127 óra, Párterápia, Király!, Zöld darázs, A majmok bolygója: Lázadás, Spring Breakers – Csajok szabadon, Itt a vége, Harcban élve, Harmadik fél, Jóemberek, Az interjú, A majmok bolygója: Forradalom, A kis herceg, Agydopping naplók, Igaz történet, Késik a szüret, Miért pont Ő?, Alien: Covenant, A széf, A katasztrófaművész, Középiskolás szerető, Színlelők, A kötelék, Sarkvidéki akció

James Franco a következő filmes cikkekben szerepel:

15 vonzó színész, aki a korral még karizmatikusabb lett
Így néznek ki a Pókember szereplői közel két évtized után
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.