Az oldal töltődik...
Film Parádé
Jean Reno

Jean Reno

Született: Casablanca, Marokkó, 1948.07.30.
Jean Reno (Juan Moreno y Herrera-Jiménez) francia színész. Andalúziai spanyol szülők gyermeke, akik Franco tábornok fasiszta rendszere elől menekültek Marokkóba, amely akkoriban francia protektorátus volt. 1955-ben a család áttelepült Franciaországba. Egy húga van: María Teresa.

A család anyaországba történt áttelepülését követően a Simon színművészeti tanfolyam hallgatója lett. Miután letöltötte sorkatonai szolgálatát, Didier Flamanddal egy társulatnál kezdte színészi pályafutását.

Filmes karrierje kisjátékfilmekben, tévéjátékokban, illetve tévésorozatokban nyújtott alakításaival kezdődött. A nagyközönség számára Luc Besson filmrendező fedezte fel.

Háromszor nősült, mindhárom házasságából két-két gyermeke származik. Első felesége Geneviève volt 1977 és 1991 között. Tőle előbb egy lánya (Sandra – 1978), majd egy fia (Mickael – 1980) született. Másodjára 1994 és 2001 között volt házas Nathalie Dyszkiewicz manökennel, aki előbb fiának (Tom – 1996), majd újabb lányának (Serena – 1998) adott életet. Harmadszorra 2006. július 29-én kötött házasságot Zofia Borucka brit színésznő, dalszerző, manökennel; esküvői tanúik Nicolas Sarkozy és Johnny Hallyday voltak. Két fiuk született: 2009-ben Cielo, majd 2011-ben Dean.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Kebelbarátok, Nikita, Marhakonzerv-akció, Jöttünk, láttunk, visszamennénk 1-2-3, Léon, a profi, Túl a felhőkön, Mission: Impossible, A jaguár, Godzilla, Ronin, Bíbor folyók 1-2, Wasabi – Mar, mint a mustár, Pofa be!, Hotel Ruanda, Nagy zűr Korzikán, Farkasok birodalma, Tigris a hóban, A Da Vinci-kód, Elvitte a víz, 22 lövés, Én, a séf, A csodacsapat, Az akciócsoport, Az utolsó próba, Széltestvérek, Az ígéret

Jean Reno a következő filmes cikkekben szerepel:

11 meglepő forgatási kép a kedvenc filmjeidből
Pofa be! teljes film
13 legkedveltebb antihős a szavazatok alapján
11 vígjáték ami tuti felvidámít koronavírus idején
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.