Az oldal töltődik...
Film Parádé
Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg

Született: New York, Queens, 1983.10.05.
Amerikai színész.

Jesse broadway-i debütálására 1996-ban került sor, beugró színészként a Summer and smoke című darabban. A képernyőkön 1999-ben tűnt fel a Légy valódi! című sorozatban. A sorozat nem volt hosszú életű, 2000-ben befejezték a felvételeket. 2000-ben szerepet kapott a Szikrázó vihar című tv-filmben, majd egy független moziban, a Roger Dodger-ben, 2002-ben a Császárok klubja című drámában. Az utóbbiakért pozitív kritikákkal illeték. 2005-ben a Vérfarkas című horrorban, majd a Tintahal és a bálna című drámában játszott Laura Linney és Jeff Daniels partnereként.

2007-ben Richard Gere és Terrence Howard oldalán a Rókavadászat című koprodukciós moziban tűnt fel, ahol egy fiatal újságírót alakít. A film Boszniában játszódik. Kristen Stewart mellett főszerepet kapott az Adventureland-ben. A filmet 2009 októberében mutatták be a Sundance Filmfesztivál-on.[9] Abban az évben szerepelt a Zombieland című horror-vígjátékban Woody Harrelson oldalán.

2010-ben az év egyik legjobban várt mozijában, a világ legnagyobb internetes közösségi oldalának alapításáról, indulásáról és elterjedéséről szóló filmben, a Social Network - A közösségi hálóban a Facebook egyik alapítójának, Mark Zuckerbergnek megformálójaként a főszereplőt alakítja. A filmet és a szereplőket rengeteg neves díjra jelölték; négy Golden Globe-ot már el is nyert az alkotás. Jesse 2011-ben jelöltként esélyes a Legjobb férfi alakításért járó Oscar-díjra.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Szikrázó vihar, Császárok klubja, A falu, A tintahal és a bálna, Vérfarkas, Charlie Banks: Az élet iskolája, Rókavadászat, Zombieland 1-2, Adventureland – Kalandpark, A visszavonuló, Kóser játszma, Social Network – A közösségi háló, 30 perc vagy annyi se, Rómának szeretettel, Sötét húzások, Szemfényvesztők 1-2, A hasonmás, BeSZERvezve, Hétköznapi titkaink, A turné vége, Batman Superman ellen – Az igazság hajnala, Café Society, Az Igazság Ligája, A Kolibri projekt

Jesse Eisenberg a következő filmes cikkekben szerepel:

Zombieland - A második lövés
Resistance (Ellenállás) filmelőzetes
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.