Az oldal töltődik...
Film Parádé
Jim Carrey

Jim Carrey

Született: Newmarket, Ontario, 1962.01.17.
Jim Carrey (James Eugene "Jim" Carrey) kétszeres Golden Globe-díjas kanadai humorista, színész. Percy és Kathleen Carrey gyermekeként látta meg a napvilágot. Három idősebb testvére van, John, Patricia és Rita. Családja katolikus vallású, távoli francia-kanadai gyökerekkel.

A fiatal humoristapalánta, Carrey elküldte életrajzát a Carol Burnett Show-ba, amikor még mindössze 10 éves volt. A tanárai a középiskolában mindig hagytak neki pár percet minden tanítási nap végén, hogy úgynevezett "stand-up comedy" jellegű előadást tarthasson a társainak. Gyakorlatilag ő volt az osztály tréfamestere.

Szülei nehéz időkön estek át, miközben ő 13 éves volt. Az apja elvesztette munkahelyét, ezért Toronto egyik olcsóbb negyedébe, Scarboroughba költöztek, ahol biztonsági őrként, illetve portásként kapott munkát. James a Blessed Trinity Catholic iskolába járt két évig, North Yorkba, majd az Agincourt Collegiate Institute-ba, ami Scarborough legrégebbi középiskolája. A család ekkoriban olyan rossz pénzügyi helyzetben volt, hogy kénytelenek voltak a furgonjukban vagy esetleg a rokonok udvarán felvert sátorban aludni.

Jim, hogy segítsen szüleinek, iskolai tanítások után állást vállalt. Családja rossz pénzügyi helyzete miatt 16 éves kora körül otthagyta az iskolát, hogy egy gyár mosdójának takarításáért kapott pénzzel is segíthesse szüleit. 1979-ben, 17 évesen Los Angelesbe ment, ott a The Comedy Store-ban dolgozott, ahova Rodney Dangerfield humorista ajánlotta be. Dangerfield annyira kedvelte Carrey játékát, hogy saját műsorába is gyakran meghívta.

Jim ekkor már a filmes karrier felé is kacsingatott. Jelentkezett egy meghallgatásra, ahol az NBC egyik késő esti szórakoztató műsorába, a Saturday Night Live-ba kerestek színészeket az 1980–1981-es évadra. Carreyt viszont sosem választották be a műsor szereplői közé, amíg végül 1996-ban ő volt az est házigazdája.

Carrey kétszer nősült. Első felesége Melissa Womer volt, a Comedy Store egyik pincérnője, akivel 1987. március 27-én házasodtak össze és akitől lánya, Jane Erin Carrey (1987. szeptember) született. A frigy hivatalosan 1995-ig tartott. 1994-ben a már különélő Carrey randevúzni kezdett a Dumb és Dumber egyik szereplőjével, Lauren Hollyval, majd 1996. szeptember 26-án összeházasodtak. Ez a házassága azonban egy évig sem tartott, mivel már Renée Zellweger felé kacsingatott, akivel az Én és én meg az Irén forgatásán találkozott: kapcsolatuk 2000 decemberében szakítással zárult. 2005 decemberétől Jenny McCarthy színész-modellel járt, de öt évnyi együttélés után vele is szakított.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Agylegény, Utazó koporsó, Csak egy harapás, Előre a múltba, Holtbiztos tipp, A földi lányok csábítók, A Maszk, Dumb és Dumber – Dilibogyók, Ace Ventura: Állati nyomozó, Ace Ventura 2.: Hív a természet, Mindörökké Batman, A kábelbarát, Hanta boy, Truman Show, Ember a Holdon, Én és én meg az Irén, A Grincs, A minden6ó, Egy makulátlan elme örök ragyogása, Dick és Jane trükkjei, Az igenember, Mr. Popper pingvinjei, HA/VER 2., Dumb és Dumber kettyó, Sonic, a sündisznó

Jim Carrey a következő filmes cikkekben szerepel:

Fantasztikus lett a Sonic, a sündisznó szinkronos filmelőzetese
Friss pletyka: Jön a Maszk 2 Jim Carrey-vel?
Mi lett mára a korábbi gyereksztárokból? Meg fogsz lepődni!
2020 tíz legjobban várt filmje az olvasók szerint (előzetesekkel)
11 fantasztikus színészi átalakulás amitől le fog esni az állad
Jim Carrey nyilatkozott a Maszk 2-ről
11 vígjáték ami tuti felvidámít koronavírus idején
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.