Az oldal töltődik...
Film Parádé
Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix

Született: Puerto Rico, San Juan, 1974.10.28.
Puerto Ricó-i származású amerikai színész. Eredeti neve: Joaquin Rafael Bottom, pályája első éveiben azonban a Leaf (Lief) Phoenix nevet használta. Bátyja, River Phoenix halálát követően került az érdeklődés középpontjába, és tehetségének köszönhetően az új évezred egyik legismertebb sztárja lett.
Joaquin bátyjával, Riverrel szerepelt a televízióban előbb a Seven Brides for Seven Brothers (1982), majd az ABC Afterschool Specials (1984) című sorozat egy-egy epizódjában. Utóbbiért mindkettőjüket a fiatal színészeknek járó Young Artist Awardra jelölték. Filmvásznon az Űrtábor (1986) című tudományos-fantasztikus kalandfilmben debütált. Egy évvel később már főszerepet kapott a Russkies című drámában, melyben húga, Summer is játszott. A sikeres rendező, Ron Howard Vásott szülők (1989) című vígjátékában olyan partnerei voltak, mint Steve Martin, Dianne Wiest, Mary Steenburgen, Jason Robards, Rick Moranis, Tom Hulce és Keanu Reeves. Alakításának kedvező volt a visszhangja, mégis úgy döntött, hogy egy időre felhagy a színészkedéssel. Ennek egyik oka az volt, hogy nem találta túl érdekesnek a számára kínálkozó szereplehetőségeket, másik pedig az, hogy szülei elváltak. Joaquin az apjával tartott, és együtt beutazták Mexikót és Dél-Amerikát. A fiatal színész egy tragédia nyomán került az érdeklődés középpontjába: 1993. október 31-én bátyja, River Phoenix összeesett és meghalt a felkapott hollywoodi nightclub, a Viper Room előtt. (A klub Johnny Depp tulajdona.) Halálát kábítószer-túladagolás okozta. Joaquin azon az estén bátyja társaságában volt. Kétségbeesett segélykérő telefonhívását a 911-es szám másik végén rögzítették. A felvételt a szenzációhajhász média többször is leadta. A megtört Joaquin egy évre ismét eltűnt a nyilvánosság elől, és csak barátai biztatására tért vissza a filmvilágba.

Joaquin Phoenix a következő filmes cikkekben szerepel:

Joker
Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix a Joker folytatásáról beszélt
Joker nevet az egymilliárd dolláron
Nézd meg Joker lépcsős táncát, amit egy telefonnal rögzített valaki
Eszméletlen jó képek: Sztárok fiatal és idősebb képei egymás mellett
13 legkedveltebb antihős a szavazatok alapján
Legjobb filmek 2019
A Joker rendezője nyilatkozott egy lehetséges folytatásról
11 szinész aki extrém dolgot tett egy filmszerepért
Adam Sandler rajongói dühöngenek az elmaradt Oscar jelőlés miatt
Végre Brad Pitt is kapott Oscar díjat
Eredetileg egész más lett volna a Gladiátor vége
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.