Az oldal töltődik...
Film Parádé
John Travolta

John Travolta

Született: Englewood, New Jersey, 1954.02.18.
John Travolta (John Joseph Travolta) amerikai színész, producer, rendező.

Travolta hatéves korától már táncórákat vett Gene Kelly testvérétől, Fred Kellytõl, tizenhat évesen otthagyta az iskolát, hogy ideje nagy részét a színészetre fordítsa. Filmszínészi karrierje egy véletlennek köszönhetően indult be. Allan Carr producer már régebb óta sikertelenül kereste a tökéletes férfi főszereplőt tervezett Grease filmje számára, míg egy napon szállodai szobájának a tévéjében meg nem látta az akkor még szinte ismeretlen John Travoltát egy tévésorozatban.

Testvérei, Joey, Ellen, Ann és Sam szintén a show-bizniszben dolgoznak. Feleségétől, Kelly Preston színésznőtől 1992-ben született első gyermeke, Jett, 2000-ben pedig Ella Bleu. 16 éves gyermekük, Jett 2009. január 2-án egy bahamai üdülésen halt meg. Hiányának betöltése miatt ismét gyermeket vállaltak feleségével, 2010-ben született meg Benjamin.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Carrie, Szombat esti Láz, Grease, Városi cowboy, Halál a hídon, Életben maradni, Két fél egy egész, Ingerlő idomok, Zűrös páros, Nicsak, ki beszél! 1-2-3, Borisz és Natasa, Rock'n'roll sztori, Aranyláncok, Ponyvaregény, Szóljatok a köpcösnek!, Fekete Amerika, Michael, A csodabogár, Rés a pajzson, Ál/Arc, Őrült város, Életem szerelme, A nemzet színe-java, Zavaros vizeken, Az őrület határán, A tábornok lánya, Háború a Földön, Telitalálat, Kardhal, A vér kötelez, Austin Powers 3., Kiképzőtábor, Bobby Long, A tűzből nincs kiút, A megtorló, Csak lazán!, Gyilkos szerelem, Faterok motoron, Hajlakk, Hajsza a föld alatt, Vén csontok, Párizsból szeretettel, Vadállatok, Gyilkos szezon, A hamisító, Bűnös utakon, Feszültség, Bosszúra törve, Az erőszak völgye, Gotti

John Travolta a következő filmes cikkekben szerepel:

13 legkedveltebb antihős a szavazatok alapján
Ikonikus filmszerepek az eredetileg tervezett szereplőkkel
11 filmes pár akkor és most
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.