Az oldal töltődik...
Film Parádé
Johnny Depp

Johnny Depp

Született: Owensboro, Kentucky, 1963.06.09.
Johnny Depp (John Christopher Depp) Golden Globe-díjas amerikai színész. Háromszor jelölték Oscar-díjra.

Ősei Angliából vándoroltak ki, de távolabbi felmenői francia hugenották voltak, nevűk írásmódja pedig Deppe volt. Anyja, Betty Sue Palmer pincérnőként, apja, John mérnökként dolgozott. Két lánytestvére van (Christie és Debbie), és egy fiútestvére (Danny, aki író lett).

Floridában nőtt fel. Tizenkét éves korában az anyja vett neki egy elektromos gitárt, és Johnny különféle garázsbandákban kezdett játszani. Tizenöt évesen a szülei elváltak, és Depp az alkoholba és a drogba menekült, otthagyta a középiskolát, hogy rockzenésszé váljon.

Karrierjének indulása Nicolas Cage nevéhez fűződik, akivel Los Angelesben ismerkedett meg a 80-as évek elején. Az akkor még szintén ismeretlen színész ajánlotta be a Rémálom az Elm utcában című, ma már klasszikus horrorfilmbe.

20 évesen feleségül vette Lori Anne Alison sminkest, akivel 1983-ban Los Angelesbe költözött. 1984–1988 között Sherilyn Fenn színésznővel járt, 1988–1989-ben Jennifer Greyjel, 1989–1993-ban Winona Ryderrel, 1994–1998-ig Kate Moss topmodellel. 1998-ban A kilencedik kapu című film forgatásán ismerkedett össze Vanessa Paradis modell, énekes- és színésznővel. Vanessától született kislánya, Lily-Rose Melody Depp 1999. május 27-én, és kisfia, Jack John Christopher Depp III, 2002. április 9-én. 2012. június 19-én jelentették be szakításukat. 2015-ben feleségül vette Amber Heard színésznőt, akitől 2017-ben el is vált. A házasságukat botrányok és veszekedések kísérték.


Filmjei a teljesség igénye nélkül: Rémálom az Elm utcában, Nyereménynyaralás, A szakasz, Ollókezű Edward, Freddy halála: Az utolsó rémálom, Arizonai álmodozók, Gilbert Grape, Benny és Joon, Ed Wood, Don Juan DeMarco, Halott ember, Holtidő, Fedőneve: Donnie Brasco, A halál ára, Félelem és reszketés Las Vegasban, A kilencedik kapu, Az asztronauta, Az Álmosvölgy legendája, Mielőtt leszáll az éj, A síró ember, Betépve, A pokolból, A Karib-tenger kalózai 1-2-3-4-5, Volt egyszer egy Mexikó, Rochester grófja – Pokoli kéj, A titkos ablak, Én, Pán Péter, A halott menyasszony, Charlie és a csokigyár, Közellenségek, Az utazó, Alice Csodaországban, Rumnapló, Éjsötét árnyék, Transzcendens, Vadregény, Fekete mise, Mortdecai, Alice Tükörországban, Gyilkosság az Orient expresszen

Johnny Depp a következő filmes cikkekben szerepel:

Barbárokra várva filmelőzetes
11 sztár, akiről nem is gondolnád, hogy hadilábon áll a tisztasággal
13 legkedveltebb antihős a szavazatok alapján
11 híresség és a gyereke, akik nagyon hasonlítanak egymásra (hasonló korú fotókkal)
Ikonikus filmszerepek az eredetileg tervezett szereplőkkel
Új rajongói petíció, hogy az Aquaman 2-ben Emilia Clarke váltsa Amber Heard-ot
11 váratlan cameoszerep, ami a híres filmeket még érdekesebbé tette
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.