Az oldal töltődik...
Film Parádé
Julia Roberts

Julia Roberts

Született: Atlanta, Georgia, 1967.10.28.
Julia Roberts (Julie Fiona Roberts) Oscar-díjas amerikai színésznő.

Eredetileg állatorvos akart lenni, de később újságírónak tanult. Bátyja hollywoodi sikerein felbuzdulva Julia is megpróbálkozott a színészettel. Első áttörése 1988-ban volt a Mystic Pizza és a Satisfaction című filmmel. Az 1990-ben az Acél magnóliák című filmben megformált szerepéért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Julia legnagyobb sikerét a Pretty Woman (Micsoda nő) című alkotás hozta, amiben egy prostituáltat alakított Richard Gere oldalán. Az alakításért a legjobb női szereplő Oscar-díjra jelölték. A következő években nagy költségvetésű romantikus komédiákban játszott.

1993-ban hozzáment Lyle Lowett countryénekeshez, a házasságuk csak két évig tartott. 2002-ben házasságot kötött Daniel Moderrel, akivel A Mexikói című mozifilm forgatása alatt találkozott 2000-ben. 2004-ben egy ikerpár gyermekük született, Hazel Patricia Moder és Phinnaeus Walter Moder, majd 2007-ben megszületett harmadik gyermekük, Henry Daniel Moder.

Főbb filmszerepei a teljesség igénye nélkül: Gördülő kavicsok, Micsoda nő!, Egyenesen át, Hook, Pret-a-porter – Divatdiktátorok, Sztárom a párom, Oltári nő, Erin Brockovich – Zűrös természet, Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi, Egy veszedelmes elme vallomásai, Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét, Tükröm, tükröm, Augusztus Oklahomában, Anyák napja, Pénzes cápa, Az igazi csoda

Magyar hangja a legtöbbször Tóth Enikő volt.

Julia Roberts a következő filmes cikkekben szerepel:

11 szinésznő, aki megtagadta a meztelenséget. Most azt is megtudhatod, hogy miért.
11 sztár, akiről nem is gondolnád, hogy hadilábon áll a tisztasággal
11 színésznő, aki elég bátor volt, hogy feláldozza a szépségét egy szerepért
13 híres színésznő, aki természetesen öregedett és most is pompásan néz ki
Ikonikus filmszerepek az eredetileg tervezett szereplőkkel
11 filmes pár akkor és most
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.