Az oldal töltődik...
Film Parádé
Kate Hudson

Kate Hudson

Született: Los Angeles, Kalifornia, 1979.04.19.
Kate Hudson (Kate Garry Hudson) amerikai színésznő.

Édesapja Bill Hudson (énekes, komikus és a Hudson Brothers tagja), édesanyja Goldie Hawn. Hudson szülei tizennyolc hónappal születése után elváltak, ő és bátyja, a szintén színész Oliver, Coloradóban nevelkedett anyjával és anyja régi barátjával, Kurt Russellel. Mivel Kate biológiai apja élete legnagyobb részében nem volt jelen, elidegenedtek egymástól, így Russellt tekinti apjának.

Hudsonnek az áttörést Cameron Crowe 2000-es filmje, a Majdnem híres hozta meg, amiért a legjobb női mellékszereprő kategóriában Oscar-díjra jelölték. Ez előtt szerepelt a kevésbé ismert Pletyka című tini-drámában és a 200 szál cigiben, ami egy újévkor játszódó vígjáték számos ismert színésszel. Pályája korai szakaszát és sikerét illetően Hudson megjegyezte, hogy keményen dolgozik, s nem akarja, hogy jól ismert szüleivel hozzák összefüggésbe.

2000-ben Hudson feleségül ment Chris Robinsonhoz, a The Black Crowes frontemberéhez. 2004. január 7-én fiuk született, akit Ryder Russell Robinsonnak hívnak. A pár abban a házban élt, ami egykor James Whale rendezőé volt, s együtt utaztak Hudson filmforgatásaira és Robinson zenei turnéira. 2006.augusztus 14-én Hudson szóvivője bejelentette, hogy a pár különvált, melynek feltételezett oka volt, hogy Hudson közel került Owen Wilsonhoz. 2006. november 18-án, Robinson beadta a válási papírokat, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. A válást 2007. október 22-én véglegesítették.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: A világ legnagyobb tölcsére, 200 szál cigi, Hódító Adam, Pletyka, Majdnem híres, A gyávaság tollai, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, Alex és Emma – Regény az életünk, Válás francia módra, Kisanyám, avagy mostantól minden más, A titkok kulcsa, Én, a nő és plusz egy fő, Bolondok aranya, A spanom csaja, A csajok háborúja, Kilenc, Egy kis mennyország, Szerelem kölcsönbe, Glee – Sztárok leszünk!, Jóemberek, Afgán csillag, Anyák napja, Mélytengeri pokol, Marshall – Állj ki az igazságért!

Kate Hudson a következő filmes cikkekben szerepel:

11 sztár, akiről nem is gondolnád, hogy hadilábon áll a tisztasággal
11 filmes pár akkor és most
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.