Az oldal töltődik...
Film Parádé
Kate Winslet

Kate Winslet

Született: Reading, 1975.10.05.
Kate Winslet (Kate Elizabeth Winslet) Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas angol színésznő.

Már fiatalon is színésznő szeretett volna lenni, szülővárosában játszott a Reading Repertory Theatre-ben, majd később a londoni West Enden is fellépett.

Néhány jelentéktelen szerep után 1994-ben tört be a film világába a Mennyei teremtmények főszerepének eljátszásával.

Az igazán nagy siker, az Oscar-jelölés és BAFTA-díj egy évvel később következett be. Az Ang Lee Jane Austen regényéből adaptált filmjével, az Értelem és érzelemmel (Sense and Sensibility) érdemelte ki mindkettőt.

1996-ban a Hamletben Kenneth Branagh ráosztotta Ophelia szerepét, Winslet nagy átéléssel keltette életre a tragikus sorsú lányt.

Az igazi nagy áttörést az hozta meg neki, hogy a világsikerű Titanicban Leonardo DiCaprio mellett eljátszhatta a főszerepet, amiért egy újabb Oscar-jelölést kapott.

1999-ben egy mérsékelt sikerű ausztrál produkcióban, a Szentek és álszentekben (Holy Smoke) szerepelt Harvey Keitel oldalán. 2000-ben egy történelmi drámában, a Sade márki játékaiban (Quills) tűnt fel, Geoffrey Rush, Michael Caine és Joaquin Phoenix társaságában. A filmben nyújtott teljesítményéért több díjban részesült. 2001-ben Winslet egy újabb Oscar-jelölést kapott az Iris – Egy csodálatos női elme című film legjobb női mellékszerepéért.

2003-ban egy halálbüntetés jogosságát feszegető filmben, a David Gale életében (The Life of David Gale) szerepelt. 2004-ben két nagy sikerű filmben is szerepelt, az Egy makulátlan elme örök ragyogásában (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) Jim Carrey oldalán, amiért Oscar-díjra jelölték, és Johnny Depp mellett játszott az Én, Pán Péterben (Finding Neverland).

2006-ban két filmben együtt játszott Jude Law-val, A király összes embere (All the King's Men) című drámában és a Holiday című vígjátékban, ekkor kapta ötödik Oscar-jelölését az Apró titkokban (Little Children) nyújtott alakításáért. A hatodik és hetedik Golden Globe-jelölését A szabadság útjaiért és A felolvasóért kapta, a díjakat megnyerte, A felolvasóért az Oscart is megkapta.

Winslet 1998. november 22-én összeházasodott Jim Threapleton rendezővel. Lányuk, Mia Honey 2000. október 22-én született Londonban. A 2001-es válásuk után Winslet Sam Mendes filmrendezővel került kapcsolatba, akivel össze is házasodott 2003. május 24-én. Fiuk, Joe Alfie Winslet Mendes 2003. december 22-én született New Yorkban. 2010-ben elváltak. 2012 decemberében Winslet összeházasodott Ned Rocknroll-lal. Fiuk, Bear Winslet 2013. december 7-én született Angliában.

Kate Winslet a következő filmes cikkekben szerepel:

11 színésznő, aki elég bátor volt, hogy feláldozza a szépségét egy szerepért
11 sztár, akinek nem okoz problémát a meztelen jelenetekben szereplés
13 híres színésznő, aki természetesen öregedett és most is pompásan néz ki
11 filmes pár akkor és most
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.