Az oldal töltődik...
Film Parádé
Kate Winslet

Kate Winslet

Született: Reading, 1975.10.05.
Kate Winslet (Kate Elizabeth Winslet) Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas angol színésznő.

Már fiatalon is színésznő szeretett volna lenni, szülővárosában játszott a Reading Repertory Theatre-ben, majd később a londoni West Enden is fellépett.

Néhány jelentéktelen szerep után 1994-ben tört be a film világába a Mennyei teremtmények főszerepének eljátszásával.

Az igazán nagy siker, az Oscar-jelölés és BAFTA-díj egy évvel később következett be. Az Ang Lee Jane Austen regényéből adaptált filmjével, az Értelem és érzelemmel (Sense and Sensibility) érdemelte ki mindkettőt.

1996-ban a Hamletben Kenneth Branagh ráosztotta Ophelia szerepét, Winslet nagy átéléssel keltette életre a tragikus sorsú lányt.

Az igazi nagy áttörést az hozta meg neki, hogy a világsikerű Titanicban Leonardo DiCaprio mellett eljátszhatta a főszerepet, amiért egy újabb Oscar-jelölést kapott.

1999-ben egy mérsékelt sikerű ausztrál produkcióban, a Szentek és álszentekben (Holy Smoke) szerepelt Harvey Keitel oldalán. 2000-ben egy történelmi drámában, a Sade márki játékaiban (Quills) tűnt fel, Geoffrey Rush, Michael Caine és Joaquin Phoenix társaságában. A filmben nyújtott teljesítményéért több díjban részesült. 2001-ben Winslet egy újabb Oscar-jelölést kapott az Iris – Egy csodálatos női elme című film legjobb női mellékszerepéért.

2003-ban egy halálbüntetés jogosságát feszegető filmben, a David Gale életében (The Life of David Gale) szerepelt. 2004-ben két nagy sikerű filmben is szerepelt, az Egy makulátlan elme örök ragyogásában (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) Jim Carrey oldalán, amiért Oscar-díjra jelölték, és Johnny Depp mellett játszott az Én, Pán Péterben (Finding Neverland).

2006-ban két filmben együtt játszott Jude Law-val, A király összes embere (All the King's Men) című drámában és a Holiday című vígjátékban, ekkor kapta ötödik Oscar-jelölését az Apró titkokban (Little Children) nyújtott alakításáért. A hatodik és hetedik Golden Globe-jelölését A szabadság útjaiért és A felolvasóért kapta, a díjakat megnyerte, A felolvasóért az Oscart is megkapta.

Winslet 1998. november 22-én összeházasodott Jim Threapleton rendezővel. Lányuk, Mia Honey 2000. október 22-én született Londonban. A 2001-es válásuk után Winslet Sam Mendes filmrendezővel került kapcsolatba, akivel össze is házasodott 2003. május 24-én. Fiuk, Joe Alfie Winslet Mendes 2003. december 22-én született New Yorkban. 2010-ben elváltak. 2012 decemberében Winslet összeházasodott Ned Rocknroll-lal. Fiuk, Bear Winslet 2013. december 7-én született Angliában.

Kate Winslet a következő filmes cikkekben szerepel:

11 színésznő, aki elég bátor volt, hogy feláldozza a szépségét egy szerepért
11 sztár, akinek nem okoz problémát a meztelen jelenetekben szereplés
13 híres színésznő, aki természetesen öregedett és most is pompásan néz ki
11 filmes pár akkor és most
11 érdekesség Claire Danes színésznőről amit talán Te se tudtál
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.