Az oldal töltődik...
Film Parádé
Keira Knightley

Keira Knightley

Született: Teddington, Anglia, 1985.03.26.
Keira Knightley (Keira Christina Knightley) Oscar-díjra jelölt angol filmszínésznő.

Knightley Angliában született, a middlesexi Teddingtonban a skót és ír színésznőből lett díjnyertes drámaíró, Sharman Macdonald és Will Knightley, angol színpadi- és tévészínész lányaként. Bátyja, Caleb, 1979-es születésű. Knightley élete legnagyobb részét Ricmond upon Thamesben élte, a Teddington Schoolba és az Esher College-ba járt. Diszlexiában szenved, de ennek ellenére jó eredményeket ért el tanulmányaiban, szülei nagy örömére, akik így megengedték neki, hogy ügynököt keressen, s színészi karrierbe kezdjen. Knightley elmondta, gyermekkorában nagyon foglalkoztatta a színészet.

Gyermekszínészként kezdte karrierjét 7 évesen, nemzetközi ismertségre 2003-ban tett szert a Csavard be, mint Beckham és A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmek egyik főszerepével.

2011 februárjában kezdett el James Righton zenésszel találkozgatni, majd 2013. május 4-én összeházasodtak Dél-Franciaországban, Mazanben, Vaucluse-ban. 2015. május 1-én született meg első lányuk Londonban.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Halálos kötődés, Különös Kastély, Star Wars I. rész – Baljós árnyak, A tolvajok hercegnője, A gödör, Csavard be, mint Beckham, Doktor Zsivágó, Tiszta lappal, A Karib-tenger kalózai négy része, Igazából szerelem, Artúr király, Domino, Büszkeség és balítélet, A fiók, Vágy és vezeklés, Selyem, A hercegnő, A szerelem határai, London Boulevard, Ne engedj el, Tegnap éjjel, Veszélyes vágy, Anna Karenina, Míg a világvége el nem választ, Szerelemre hangszerelve, Kódjátszma, Későnérők, Jack Ryan: Árnyékügynök, Everest, Váratlan szépség, A diótörő és a négy birodalom, Colette, Hivatalos titkok, Egy háború margójára

Keira Knightley a következő filmes cikkekben szerepel:

Rejtett furcsaság az Igazából szerelem-ben, amit tuti Te se tudtál
11 filmes pár akkor és most
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.