Az oldal töltődik...
Film Parádé
Kirsten Dunst

Kirsten Dunst

Született: Point Pleasant, New Jersey, 1982.04.30.
Kirsten Dunst (Kirsten Caroline Dunst) amerikai színésznő, énekesnő és modell.

Édesapja, Klaus, német származású, orvosi műszerekkel foglalkozik, édesanyja, Inez, svéd származású művész és galériatulajdonos. Egy öccse van, Christian. Kirsten 6 éves koráig (1988) New Jersey-ben lakott, ahol a Ranney iskolába járt. 1991-ben édesanyjával és öccsével Los Angelesbe költöztek. Négy évvel később szülei elváltak. 1996-ban beiratkozott a Notre Dame magán-katolikus gimnáziumba, Los Angelesben, ahol 2000-ben érettségizett le.

Kirsten már az 1985-ös évben, háromévesen gyermekdivatmodell volt, televíziós reklámokban szerepelt. Később a Ford és az Elite Model Management-nek dolgozott. 1989-ben, hétéves korában kisebb szerepet kapott Woody Allen Ödipusz-roncsok című rövid filmjében. Ezután egyre többször szerepelt filmekben.

A világhírnévre a Pókember filmekben Mary Jane személyében tett szert.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Kisasszonyok (1994), Interjú a vámpírral, Jumanji, Éj anyánk, Amikor a farok csóválja…, Kaland a vadonban, Tizenöt éves kismama, Lázadj!, Chipkatonák, Tom Sawyer kalandjai, Az ördög számtana, Öngyilkos szüzek, Szépségtépő verseny, Fruska Gate, A holló 3. – A megváltás, A szerencse városa, Hajrá csajok!, Kihevered, haver!, Őrült és gyönyörű, Pénzeszsák, Pókember 1-2-3, Lebegés, Kaena - A prófécia, Mona Lisa mosolya, Egy makulátlan elme örök ragyogása, Wimbledon - Szerva itt, szerelem ott, Elizabethtown, Marie Antoinette, Hogy veszítsük el barátainkat..., Véres románc, Melankólia, Lánybúcsú, Úton, Ron Burgundy: A legenda folytatódik, Kétarcú Január, Éjféli látomás, A számolás joga, Csábítás

Kirsten Dunst a következő filmes cikkekben szerepel:

Így néznek ki a Pókember szereplői közel két évtized után
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.