Az oldal töltődik...
Film Parádé
Kit Harington

Kit Harington

Született: London, Anglia, 1986.12.26.
Kit Harington (Christopher Catesby "Kit" Harington) angol színész. Filmszerepekben és a színpadon egyaránt szeret játszani.

Eddigi legismertebb filmes szerepe Havas Jon eljátszása volt az HBO Trónok harca című fantasy sorozatában.

Édesanyja az egykori drámaíró Deborah Jane (Catesby). Édesapja Sir David Richard Harington baronet és üzletember. Harington nagybátyja a szintén baronet nemesi címmel rendelkező Sir Nicholas John Harington, míg apai dédapja Sir Richard Harington is baronet volt. Apai nagymamája, Lavender Cecilia Denny részéről II. Károly angol király leszármazottja.

Harington a Southfield Primary School-ba járt 1992 és 1998 között. 11 éves korában a család Worcestershireba költözött, ahol a Chantry High School-ban tanult 1998 és 2003 közt.

14 éves korában kezdett érdeklődni a színészet iránt, amikor végignézhette a Godot-ra várva című színmű rendezését. Iskolai színházi projektekben is rendszeresen részt vett.

Később a Worcester Sixth Form College tanulója volt, ahol drámai és színházi tanulmányokat folytatott 2003 és 2005 között. 2008-ban végzett a londoni Central School of Speech and Drama-ban, ami a Londoni Egyetem egyik iskolája.

Mielőtt színészi karriere beindult volna, Harington eredetileg újságíró, operatőr vagy haditudósító akart lenni. Tanulmányai alatt megkapta Albert szerepét a londoni National Theatre War Horse című drámájában. A darab nagy sikert aratott: két Olivier-díjat kapott és Harington nevét is megismerték az emberek. Ezután megkapta a Trónok harca szerepét amivel igen közismert, népszerű és nagyon jól fizetett színésszé vált.

2016-ban Harington megerősítette, hogy 2012 óta kapcsolatban van Trónok harca-beli partnerével, Rose Leslie-vel. 2017 szeptemberében bejelentették eljegyzésüket. Az esküvőre 2018. június 23-án került sor Skóciában.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Silent Hill – Kinyilatkoztatás, Pompeji, Az ifjúság végrendelete, A hetedik fiú, Trónok harca (TV sorozat), Kémvadászok – A szolgálat kötelez, Megtorlás, Így neveld a sárkányodat 3., Örökkévalók

Kit Harington a következő filmes cikkekben szerepel:

13 hihetetlen sztárkép ami nem fotó!
Így néznek ki a Trónok harca sztárjai a Snapchat baba filterével. Imádnivaló képek.
Friss fotók jelentek meg az Örökkévalók-ból
Danny Trejo lett a legtöbbször megölt színész Hollywoodban
Meghalt a Trónok harca egyik kedvence
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.