Az oldal töltődik...
Film Parádé
Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Született: Los Angeles, 1974. november 11.
DiCaprio Hollywoodban született, Los Angelesben, Kalifornia államban, George DiCaprio és Irmelin Indenbirken, korábbi jogi titkárnő egyetlen gyermekeként. DiCaprio szülei elváltak, mikor egyéves volt. Ezután többnyire anyjával élt, de apja sem hagyta magára.
Színészi karrierje 1989-ben kezdődött, mikor beválasztották Garry Buckman szerepére a Vásott szülők című sikerfilm sorozatváltozatába. Itt találkozott legjobb barátjával, Tobey Maguire-rel. Még ugyanebben az évben, DiCaprio feltűnt a Santa Barbara című szappanoperában Mason Capwellként (flashbackekben, tinédzserként). 1991 és 1992 között a Growing Pains-ben játszotta Luke Browert, egy hajléktalan fiút.

A „sztár” és a „szupersztár” státusz közötti lépésre 1997-ben került sor, mikor DiCaprio megkapta Jack Dawson szerepét a Titanicban. Minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje (inflációt számítva a hatodik) tizenegy Oscar-díjat kapott. Az elkövetkezendő időszak folyamán DiCaprio nevét minden háztartásban megismerték világszerte, s olyan kifejezéssekkel azonosult, mint a „tini szívtipró” és a „szexszimbólum”. A világméretű hisztériának köszönhetően tizenéves lányok millióinak vágyálma lett.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Rémecskék 3., Ez a fiúk sorsa, Gyorsabb a halálnál, Egy kosaras naplója, Teljes napfogyatkozás, Rómeó + Júlia, Titanic, A vasálarcos, Sztárral szemben, A part, Don kocsmája, New York bandái, Kapj el, ha tudsz, Aviátor, A tégla, Véres gyémánt, Hazugságok hálója, A szabadság útjai, Viharsziget, Eredet, J. Edgar – Az FBI embere, Django elszabadul, A nagy Gatsby, A Wall Street farkasa, A visszatérő, Volt egyszer egy Hollywood

Leonardo DiCaprio a következő filmes cikkekben szerepel:

Volt egyszer egy... Hollywood (2019)
11 meglepő forgatási kép a kedvenc filmjeidből
Eszméletlen jó képek: Sztárok fiatal és idősebb képei egymás mellett
Mi lett mára a korábbi gyereksztárokból? Meg fogsz lepődni!
11 sztár, akiről nem is gondolnád, hogy hadilábon áll a tisztasággal
Legjobb filmek 2019
Tudtad, hogy Leonardo DiCaprio-nak nem volt még 25 évnél idősebb barátnője?
DiCaprio újévi vakációja során megmentett egy embert a fulladástól
11 szinész aki extrém dolgot tett egy filmszerepért
15 vonzó színész, aki a korral még karizmatikusabb lett
Adam Sandler rajongói dühöngenek az elmaradt Oscar jelőlés miatt
Ikonikus filmszerepek az eredetileg tervezett szereplőkkel
11 filmes pár akkor és most
11 érdekesség Claire Danes színésznőről amit talán Te se tudtál
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.