Az oldal töltődik...
Film Parádé
Martin Lawrence

Martin Lawrence

Született: Frankfurt, 1965.04.16.
Martin Lawrence amerikai komikus és színész. Lawrence általában akció-, vagy vígjáték filmekben vállal szerepet. Leggyakoribb magyar hangja Kálloy Molnár Péter és Pusztaszeri Kornél.

Szülei hat gyermekéből negyedikként született meg Martin, Frankfurtban. Azért ott, mert a szülei akkor katonai szolgálatot teljesítettek Nyugat-Németországban. Szülei nyolcéves korában elváltak, és Martin csak ritkán látta apját. Édesanyja még többet kezdett dolgozni, hogy el tudja tartani a családját. Queensben, New York-ban éltek, majd Marylandben, ahol középiskolába járt.

Lawrence New Yorkban a The Improv nevű klub tagja volt, mint komikus. A Columbia Pictures Television itt figyelt fel rá, és felajánlották neki Maurice szerepét a What's Happening Now! című televíziós sorozatba, amit természetesen el is vállalt. Első filmbeli szereplése 1989-ben a Szemet szemért-ben volt, de az 1990-es Micsoda buli! és, annak második részében volt az első fontosabb szerepe. 1992-ben a Bumeráng című filmben szerepelt, melynek főszereplője Eddie Murphy volt.

1992-1997 között főszerepet játszott a Martin című TV sorozatban. Amerikában nagy sikert aratott, és az egyik legnézettebb műsor volt akkoriban.

A filmekben a nagy áttörést a Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? hozta meg neki 1995-ben, melyben főszerepet kapott Will Smith-szel együtt. Mindketten nyomozót alakítottak a filmben. A film nagy siker volt, így kapott egy folytatást 2003-ban és egy harmadikat 2020-ban.
2000-ben a Gagyi mami szintén nagy sikert aratott, a filmnek további két része készült 2006-ban, illetve 2011-ben.

Lawrence 1995-ben feleségül vette Miss Virginia USA-t Patricia Southallt. Egy év múlva született egy lányuk, Jasmine. 1997-ben elváltak.

Shamika Gibbs-el 2010-ben házasodott össze, Martin Beverly Hills-i otthonában, ahol Eddie Murphy és Denzel Washington színészek is vendégek voltak. Közös gyermekeik: Iyanna Faith (2000) és Amara Trinity (2002). Lawrence és Gibbs 2012-ben elváltak.

Martin Lawrence a következő filmes cikkekben szerepel:

Bad boys 3 új filmelőzetest kapott
Bad Boys 3 végső magyar előzetes
7 új film a mozikban, amit ne hagyj ki januárban
A Bad Boys 3 akciójelenetei meggyőzték Will Smith-t, hogy Ő nem Tom Cruise
Bad Boys 4-en már dolgozik a Sony
A Bad Boys 3 váratlanul mindenkit lenyomott
11 vígjáték ami tuti felvidámít koronavírus idején
Úton van a Bad Boys 4
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.