Az oldal töltődik...
Film Parádé
Meryl Streep

Meryl Streep

Született: Summit, New Jersey, 1949.06.22.
Meryl Streep (Mary Louise Streep) háromszoros Oscar- és nyolcszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő, akinek alakításai filmekben, televízióban és színházban egyaránt láthatók. 21 jelölésével ő a legtöbbször jelölt színésznő az Oscar-díj történetében, amelyből hármat váltott győzelemre.

Édesapja Harry Streep, édesanyja Mary Wolf. 1975-ben végezte el a Yale Egyetem drámaszakát. Ezután New Yorkba költözött, ahol színházban kezdett el dolgozni. Filmes karrierje 1977-ben kezdődött a Júlia című filmben. Ezután jött egy nagyobb szerepe is a A szarvasvadász című filmben, amiért Oscar-díjra is jelölték. 1979-ben a Kramer kontra Kramer című filmben egy nőt játszott, aki férjét és fiát elhagyja, alakításával elnyerte első Oscart. Megtanult hajót navigálni, hegedülni és ír táncokat előadni. Az 1982-es Sophie választása című filmben nyújtott alakításáért is Oscar-díjat kapott. Egy kis szünet után, 1995-ben A szív hídjai című filmben nyújtott alakítása visszahozta a rivaldafénybe.

2008 nyarán mutatták be a mozik a Mamma Mia! című musicalt, az ő főszereplésével. A film az egész világon kasszasiker lett: 609 millió dollár összbevételt gyűjtött össze a moziknál és számos díjat nyert. 2009. január 7-én az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb közönségdíján, a People’s Choice Awardson Streep kapta a legjobb dal elénekléséért járó díjat, amit 50 millió ember szavazata alapján ítéltek oda.

1976-tól John Cazale színművésszel élt együtt, akivel 1978-ban el is jegyezték egymást, azonban Cazale még abban az évben elhunyt. Fél évvel később Streep férjhez ment Don Gummer szobrászművészhez, akitől négy gyermeke született: Henry Wolfe Gummer (1979), Mary Villa (Mamie) Gummer (1983), Grace Jane Gummer (1986) és Louisa Jacobson Gummer (1991).

Meryl Streep a következő filmes cikkekben szerepel:

Sztárok, akik szemüvegben egész másképp néznek ki. Le fog esni az állad!
Kisasszonyok (2019) szinkronos filmelőzetes
11 fantasztikus színészi átalakulás amitől le fog esni az állad
11 híresség és a gyereke, akik nagyon hasonlítanak egymásra (hasonló korú fotókkal)
13 híres színésznő, aki természetesen öregedett és most is pompásan néz ki
11 szinész aki extrém dolgot tett egy filmszerepért
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.