Az oldal töltődik...
Film Parádé
Natalie Portman

Natalie Portman

Született: Jeruzsálem, 1981.06.09.
Natalie Portman (Neta-Lee Hershlag) Oscar- és Golden Globe-díjas izraeli származású amerikai filmszínésznő. Édesapja Avner Hershlag termékenységkutató, édesanyja Shelley Stevens. Portman anyai rokonai osztrák és orosz zsidók voltak, apai rokonai Lengyelországban, illetve Romániában éltek, később pedig Izraelbe emigráltak.

Gyermekszínészként kezdte karrierjét a 90-es években, az ezt megelőző években pedig táncolt és modellkedett. Első szerepét a Léon, a profi c. filmben kapta, melyben Jean Reno partnere volt, de az igazi ismertséget az új Csillagok háborúja trilógia hozta meg számára, melyben Padmé Amidala szenátort alakította.

Portman 8 éves kora óta vegetáriánus és az állatok jogainak szószólója. Nem eszik állati eredetű ételt, és nem visel sem szőrmét, sem tollat, sem bőrt.

2011. június 14-én született meg fia, Aleph. 2012. augusztus 4-én feleségül ment Benjamin Millepied francia koreográfushoz. 2017. február 22-én született meg lánya, Amalia.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Léon, a profi, Szemtől szemben, Támad a Mars!, Csillagok háborúja 1-2-3, V mint vérbosszú, A másik Boleyn lány, Testvérek, Fekete hattyú, Csak szexre kellesz, Király!, Thor, Thor: Sötét világ, Jackie, Bosszúállók: Végjáték

Natalie Portman a következő filmes cikkekben szerepel:

11 meglepő forgatási kép a kedvenc filmjeidből
A marvel még nagyobb sebességre kapcsol 2021-ben
2019 tíz legszebb celeb hölgye a világon. Olyan is van a listán, akitől beájulsz!
11 színésznő, aki elég bátor volt, hogy feláldozza a szépségét egy szerepért
13 legkedveltebb antihős a szavazatok alapján
11 szinész aki extrém dolgot tett egy filmszerepért
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.