Az oldal töltődik...
Film Parádé
Nicolas Cage

Nicolas Cage

Született: Long Beach, Kalifornia, 1964..01.07.
Oscar-díjas amerikai színész, rendező, producer.

1994-ben Cage már elismert színésznek számított. Filmenkénti gázsija négymillió dollár körül mozgott, megengedhette tehát, hogy szerepválasztását ne a felajánlott összeg, hanem a forgatókönyv minősége befolyásolja. Mike Figgis ez idő tájt keresett főszereplőt kis költségvetésű filmjéhez, a Las Vegas végállomáshoz. A szerep nehéz és lehangoló (egy kiégett férfi halálra issza magát egy prostituált társaságában), a gázsi pedig kicsi volt (tizede a színész átlagos óradíjának), Cage mégis elfogadta Figgis ajánlatát. A színészi befektetés jócskán megtérült, Cage ugyanis elnyerte a legjobb férfiszínésznek járó Oscar-díjat, s ezzel nemcsak renoméja, de piacképessége is sokszorosára emelkedett. Következő filmje már igazi kasszasiker, s egyben az akciófilmek világába tett egyre hosszabbra nyúló kirándulás kezdete. A szikla Cage és Jerry Bruckheimer producer első közös vállalkozása, melyet még két másik – a Con Air – A fegyencjárat és a Tolvajtempó (2000) – követ.


A 2000 évek elejétől kezdve Cage egyre több megkérdőjelezhető színvonalú filmben játszott, ilyenek voltak például A szellemlovas és későbbi folytatása, a Veszélyes Bangkok, a Féktelen harag, a Boszorkányvadászat, vagy az Elárulva, melyek kritikailag és általában anyagilag is leszerepeltek.

Nicolas Cage a következő filmes cikkekben szerepel:

Nicolas Cage elvállalta a Wally's Wonderland főszerepét
Nicolas Cage saját magát fogja játszani az új Tarantino ihlette filmjében
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.