Az oldal töltődik...
Film Parádé
Nicole Kidman

Nicole Kidman

Született: Honululu, 1967.06.20.
Teljes nevén Nicole Mary Kidman, Oscar- és Golden Globe-díjas ausztrál-amerikai színésznő, modell, és énekesnő.
Hazájában, Ausztráliában már ismert színésznő volt, mikor a világ megismerte a nevét a Halálos nyugalom című filmben. Ezt követően egyre jelentősebb hollywoodi filmekben szerepelt, így mára a legkeresettebb sztárok között tartják számon.

1984-ben az Ausztrál expressz című sorozatban játszott mellékszerepet. 17 évesen vált ismertté Ausztráliában, az 1985-ös Vietnam című minisorozatban. Az 1989-es Halálos nyugalom című filmjével elnyerte az Ausztrál Filmintézet díját. Első jelentős szakmai elismerését már az Egyesült Államokban, a Majd megdöglik érte című film főszerepéért kapta. 1998-ban visszatért a színházhoz is, először a londoni West Enden, majd New Yorkban lépett fel nagy sikerrel David Hare The Blue Room című darabjában. Óriási sikert aratott továbbá a Moulin Rouge! főszerepében, melyért Golden Globe-díjat kapott, és jelölték az Oscarra is.

1990. december 24-én összeházasodott Tom Cruise színész és filmproducerrel, akivel a Mint a villám forgatásán találkozott. Cruise-zal két gyermeket fogadtak örökbe, majd tíz év házasság után, 2001-ben váltak el egymástól.

Nicole Kidman a következő filmes cikkekben szerepel:

Aquaman
Botrány (2020) szinkronos filmelőzetes
Ezek a hírességek eladták a lelküket a pénz érdekében? Döntsd el magad!
11 színésznő, aki elég bátor volt, hogy feláldozza a szépségét egy szerepért
11 sztár, akinek nem okoz problémát a meztelen jelenetekben szereplés
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.