Az oldal töltődik...
Film Parádé
Paul Walker

Paul Walker

Született: Glendale, Kalifornia, 1973.09.12.
Paul Walker (Paul Williams Walker IV) (Glendale, Kalifornia, 1973. szeptember 12. – Santa Clarita, Kalifornia, 2013. november 30.[1]) amerikai színész.

Paul Walker már kétéves korában, 1975-ben szerepelt egy Pampers pelenkareklámban. Egész gyermekkorát végigkísérték a reklámfilmek. Még javában iskolába járt, amikor két különböző szerepet is eljátszott a Highway to Heaven című sorozatban, amit egy évvel később már egy mozifilm, a Monster in the Closet, majd újabb esztendő múlva a Programmed to Kill követett. 1991-ben érettségizett a Sun Valley-i keresztény középiskolában. Ezután tengerbiológiát is tanult. 2001-ben lett igazán ismert Vin Diesel mellett a Halálos iramban című filmben.

2013. november 30-án egy általa szervezett jótékonysági esten vett részt a kaliforniai Valenciában. A rendezvényt követően egy barátja (Roger Rodas) új autójával, egy piros 2005-ös kiadású Porsche Carrera GT-vel próbakörre vitte a színészt. A sofőr elvesztette az uralmát a kocsi felett és a jármű először egy lámpaoszlopnak, majd egy fának csapódott és kigyulladt. Mindketten a helyszínen életüket vesztették.

Paul Walkernek 1998-ban született meg a kislánya, Meadow. Édesanyja Rebecca Soteros. A színész halála után ő nevelte fel gyermeküket.

Filmjei: Szörny a szekrényben, Gyilkolásra programozva, Tammy és a T-Rex, Ökörikrek, Pleasantville, Prérifarkas Blues, A csaj nem jár egyedül, Börtönpalota, Koponyák, Halálos iramban, Kéjutazás, Halálosabb iramban, Idővonal, Karácsony, A tenger vadjai, Halálos hajsza, Kutyahideg, A dicsőség zászlaja, Bobby Z élete és halála, A Lazarus-terv, Halálos iramban 4., Tökéletes bűnözők, Halálos iramban 5., Halálos iramban 6., Pokoli futam, Eszement zaci, Összeláncolva, Veszélyzóna, Halálos iramban 7.

Paul Walker a következő filmes cikkekben szerepel:

Beindultak a pletykák, hogy a Halálos iramban 9-be visszahoznák Brian-t, miután Vin Diesel ezt a képet posztolta
Eredetileg nem is Vin Dieselt szánták a Halálos iramban szerepére
11 emlékezetes jelenet amikor Paul Walker-t CGI-vel helyettesítették
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.