Az oldal töltődik...
Film Parádé
Rachel Weisz

Rachel Weisz

Született: London, 1970.03.07.
Rachel Weisz (Rachel Hannah Weisz) Oscar- és Golden Globe-díjas magyar származású angol színésznő. Londonban született és nőtt fel. A Cambridge-i Egyetemre járt.

Weisz számára a kitörési lehetőséget a walesi rendező, Sean Mathias 1995-ös Design For Living című Noel Coward–színdarabja jelentette. Kisebb televíziós szerepek után az első moziszerepét a Láncreakció című filmben kapta Keanu Reeves oldalán. Ezután több angol filmben is szerepelt, 1999-ben pedig szerepet kapott Szabó István A napfény íze című munkájában. A nemzetközi figyelmet A múmia című film hozta meg számára Brendan Fraser oldalán. Később olyan filmekben játszott, mint a Constantine, a démonvadász és Az elszánt diplomata, utóbbiért Oscar- és Golden Globe-díjjal jutalmazták, valamint megkapta a BAFTA-díjat és a Londoni Filmkritikusok díját is.

Rachel Weisz Darren Aronofsky amerikai filmrendezővel élt együtt 2002 és 2010 között, egy gyermekük van, Henry Chance, aki 2006. május 31-én született New Yorkban. 2010 novemberében a pár bejelentette, hogy különválnak, de fiuk neveléséből mindketten kiveszik a részüket. Aronofskyval történt szakítása után pletykákat lehetett hallani arról, hogy Weisz Daniel Craig brit színésszel találkozgat. Weisz és Craig régóta ismerték egymást és 2010 decemberében hivatalosan is elismerték kapcsolatukat. 2011. június 22-én egy szűk ceremónia keretein belül, ahol Weisz fia és Craig lánya volt jelen a pár összeházasodott.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: A napfény íze, A múmia, A múmia visszatér, Ellenség a kapuknál, Az elszánt diplomata, Constantine, a démonvadász, A forrás, Agora, Komfortos mennyország, Álmok otthona, A Bourne-hagyaték, Óz, a hatalmas, A homár, Fény az óceán felett, Kuzinom, Rachel, A kedvenc, Fekete Özvegy

Rachel Weisz a következő filmes cikkekben szerepel:

Legjobb filmek 2019
13 híres színésznő, aki természetesen öregedett és most is pompásan néz ki
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.