Az oldal töltődik...
Film Parádé
Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Született: New Orleans, Louisiana, 1976.03.22.
Reese Witherspoon (Laura Jeanne Reese Witherspoon) Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai filmszínésznő. 

Első szerepét a Holdember című filmben kapta tizennégy évesen, amit több mérsékelt sikerű, családi jellegű mozi követett az 1990-es évek elején, majd a Rettegés című thriller révén tiniidol vált belőle. A Gimibosziban már fiatal nőként tűnt fel, áttörő sikert pedig a Doktor Szöszi főszerepe hozott számára. 2005-ben rávetült a filmvilág figyelme, mikor June Carter Casht játszotta el A nyughatatlan című alkotásban; szerepformálásáért tucatnyi díjban részesült, köztük Oscarban és Golden Globe-díjban.

Kiskorában négy évet élt Wiesbadenben, Németországban, ahol édesapja az amerikai hadsereg tagjaként dolgozott. Miután visszatért az Egyesült Államokba, Witherspoon Nashville-ben, Tennesse-ben töltötte gyermekkorát.

Witherspoon 1997 márciusában, a huszonegyedik születésnapja alkalmából rendezett partin ismerte meg Ryan Phillippe amerikai színészt, akihez hozzás is ment 1999-ben. 2007-es válásokig született Ava Phillippe és Deacon Phillippe.  2011 március 26-án házasságot kötött Jim Toth tehetségkutatóval akitől Tennessee James (Toth) nevű fiúgyermekük 2012 szeptember 27-én született.

Reese Witherspoon a következő filmes cikkekben szerepel:

Eszméletlen jó képek: Sztárok fiatal és idősebb képei egymás mellett
11 híresség és a gyereke, akik nagyon hasonlítanak egymásra (hasonló korú fotókkal)
11 filmes pár akkor és most
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.