Az oldal töltődik...
Film Parádé
Richard Gere

Richard Gere

Született: Philadelphia, 1949.08.31.
Richard Gere Golden Globe-díjas amerikai színész, producer.

Syracuse-ban nőtt fel, édesanyja, Doris Ann háziasszony, édesapja, Homer George Gere ügynök volt a Nationwide Mutual Insurance Company-nál. Richard a legidősebb fiuk és második gyermekük. 1967-ben végzett a North Syracuse Central High Schoolban, ahol kitűnően tornázott és trombitázott. Ezután a University of Massachusetts Amherstre ment sportösztöndíjjal filozófia szakra, de nem fejezte be, mert két év után otthagyta az iskolát.

Először a Cape Cod-i Provincetown Színházban lépett fel, 1971-ben a Rosencrantz és Guildenstern halott című darabban. Első jelentősebb színészi szerepét a Grease eredeti londoni előadásában kapta 1973-ban. A hetvenes években kezdett el hollywoodi filmekben szerepelni.

1991-ben összeházasodott Cindy Crawford modellel, akivel 1995-ben elváltak. 2002 vette feleségül Carey Lowell modellt és színésznőt. 2000-ben született egy fiuk, Homer James Jigme Gere, aki egyrészt Gere apja után kapta nevét, másrészt a Jigme egy tibeti név.
2018-ban feleségül vette a 33 évvel fiatalabb Alejandra Silva-t, akitől 2019-ben megszületett második gyereke.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Chelsea D.H.O., Jelentés a felügyelőnek, Erőszakkal, Nappalok és éjszakák, Mennyei napok, Testvérszövetség, Jenkik, Amerikai dzsigoló, Garni-zóna, Kifulladásig Los Angelesben, Tiszteletbeli konzul, Gengszterek klubja, Dávid király, Hatalom, Nincs kegyelem, Távol az otthontól, Higgy neki, hisz zsaru, Micsoda nő!, Augusztusi rapszódia, Dermesztő szenvedélyek, Sommersby, És a zenekar játszik tovább..., Mr. Jones, Vágyak vonzásában, Az első lovag, Legbelső félelem, Vörös sarok, A Sakál, Oltári nő, Ősz New Yorkban, Dr. T és a nők, Megszólít az éjszaka, A hűtlen, Chicago, Hölgyválasz, Szavak és érzések, Beugratás, A falka, Rókavadászat, Éjjel a parton, Amelia - Kalandok szárnyán, Brooklyn mélyén, Hacsi, a leghűségesebb barát, Álcák csapdája, Végzetes hazugságok, Movie 43: Botrányfilm, Henry és én, Elfelejtett idő, Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel, A jótevő, Norman: Egy New York-i szélhámos mérsékelt felemelkedése és tragikus bukása, A vacsora

Richard Gere a következő filmes cikkekben szerepel:

Eszméletlen jó képek: Sztárok fiatal és idősebb képei egymás mellett
A sakál teljes film
Three Christs (Három krisztus) filmelőzetes
13 híres színésznő, aki természetesen öregedett és most is pompásan néz ki
Ikonikus filmszerepek az eredetileg tervezett szereplőkkel
11 filmes pár akkor és most
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.