Az oldal töltődik...
Film Parádé
Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

Született: Manhattan, New York, 1965.04.04.
Háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színész és énekes.

Első szerepét apja Pound című filmjében kapta, mindössze ötévesen egy kutyust alakított. Húszévesen csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához egy szezon erejéig. Ezután Hollywoodba költözött. 1987-ben megkapta első főszerepét James Toback rendező The Pick-up Artist című filmjében. Ugyanebben az évben eljátszotta a drogfüggő Julian Wellst a Less Than Zero című filmben. 1992-ben Charles Chaplin legendás alakját kelthette életre Richard Attenborough Chaplin című filmjében. Kivételes alakításáért Oscar-díjra jelölték. 2000-ben vendégszerepelt az Ally McBeal című vígjátéksorozatban, ahol az ügyvéd Larry Paul karakterét keltette életre, aki Ally szeretője lett. A sorozatban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjjal jutalmazták. Downey a sorozatban megmutatta, hogy énekelni is tud, nem csak színészkedni, amikor elénekelte Joni Mitchell River és Chances Are című dalait duettben Vonda Sheparddal és az Every Breath You Take című dalt Stinggel. 2005-ben kiadta saját lemezét The Futurist címmel.
Karrierjének csúcsára a 2008-as képregény adaptációval, A vasemberrel ért fel, melynek mindhárom folytatásában ő játszotta Tony Starkot.

Robert Downey Jr. a következő filmes cikkekben szerepel:

Bosszúállók: Végjáték
Dolittle
13 hihetetlen sztárkép ami nem fotó!
Mégis jelöli a Disney az Oscar-ra Robert Downey Jr-t a Bosszúállók végjáték filmszerepéért
Az írók elárulták, hogy miért így végződött a Bosszúállók végjáték
Ryan Reynolds: a főiskolai lemorzsolódástól a Deadpoolig
A Bad Boys 3 váratlanul mindenkit lenyomott
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.