Az oldal töltődik...
Film Parádé
Robert Pattinson

Robert Pattinson

Született: London, 1986.05.13.
Robert Pattinson (Robert Thomas Pattinson) brit színész, modell, zenész, producer. Az egyik legismertebb brit színésszé vált Hollywoodban és a világ legszexisebb színészei között is emlegetik.

London Barnes negyedében született. Anyja, Clare egy modellügynökségnek dolgozott, apja, Richard veterán autókat importált az USA-ból. Két nővére van, a három évvel idősebb Lizzy, aki énekesnő és dalszövegíró, valamint az öt évvel idősebb Victoria, aki reklámkészítéssel foglalkozik.

Pattinson 12 éves korában kezdett el modellkedéssel foglalkozni, de mindösszesen négy évet töltött a fényképezőgépek lencséje előtt, és a színész maga „sikertelennek” nevezte ilyen irányú törekvéseit. Ezt a sikertelenséget annak tulajdonította, hogy míg serdülőkorában csaknem lányos külsővel rendelkezett, ami akkoriban felkapott volt a modellügynökségek körében, férfiasabbá válása után már nem kapott többé munkát.

Első filmes szerepe a német A gyűrű átka című filmben volt, Giselher szerepében.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Harry Potter és a Tűz Serlege, Alkonyat, Alkonyat – Újhold, Szerelem és bizalmatlanság, Emlékezz rám, Alkonyat – Napfogyatkozás, Vizet az elefántnak, Bel Ami – A szépfiú, Alkonyat – Hajnalhasadás 1-2 rész, Cosmopolis, Országúti bosszú, Térkép a csillagokhoz, Z – Az elveszett város, Jólét, Csillagok határán, A világítótorony, V. Henrik

Robert Pattinson a következő filmes cikkekben szerepel:

Barbárokra várva filmelőzetes
Az új Batman film sztárja lesz Zoe Kravitz
Fantasztikus előzetest kapott Christopher Nolan új filmje a TENET
TENET szinkronos filmelőzetes
Kiszivárgott friss fotókon Batman teljes denevérruhája
Új előzetest kapott a TENET
Új szinkronos előzetes érkezett a TENET-hez
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.