Az oldal töltődik...
Film Parádé
Russel Crowe

Russel Crowe

Született: Wellington, Új-Zéland, 1964.04.07.
Russel Crowe (Russell Ira Crowe) Oscar, Golden Globe és BAFTA-díjas ausztrál filmszínész, filmproducer és zenész.

Felmenői minden valószínűség szerint angolszászok, ugyanakkor norvég és anyai ágon maori eredetűek. Nem sokkal 3 éves kora után a család Ausztráliában telepedett le.

Mozgalmas gyermekkora volt. 14 évesen költözött be szüleivel első normális otthonukba. Szülei filmforgatásokon a stáb étkeztetését vállalták, apja hotelmenedzser is volt. Russell 6 évesen már elkísérhette őket egy-egy forgatásra és egy idő után kisebb-nagyobb szereplési lehetőséget is kapott.

Legelőször egy árva kisfiú szerepében tűnt fel egy népszerű ausztrál tévésorozatban. 14 évesen az énekesi pályára tévedt, a keményebb rock műfajában szeretett volna érvényesülni.

Az igazi hírnevet a Gladiátor főszerepe hozta el számára, melyért meg is kapta az Oscar-díjat.

Házastársa Danielle Spencer volt 15 éven keresztül (2003–2018).

Filmjei a teljesség igénye nélkül: A véreskü, Bizonyíték, Mokaszin, Az erdőlakó fia, Az ezüst Brumby, Élj a pillanatnak!, Limbóláz, Mennyit érünk, Gyorsabb a halálnál, Keleti harc, SID 6.7 – A tökéletes gyilkos, Különös varázslat, Szigorúan bizalmas, Mindörökké menthetetlen, Szakíts, ha bírsz!, Majd, ha fagy!, A bennfentes, Gladiátor, Túszharc, Egy csodálatos elme, Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán, A remény bajnoka, Bor, mámor, Provence, Börtönvonat Yumába, Amerikai gengszter, Hazugságok hálója, Halálos gyengédség, A dolgok állása, Robin Hood, A következő három nap, A vasöklű férfi, A nyomorultak, Megtört város, Az acélember, Téli mese, Noé, Akihez beszél a föld, Apák és lányaik, Rendes fickók, A múmia, Eltörölt fiú, True History of the Kelly Gang

Russel Crowe a következő filmes cikkekben szerepel:

Unhinged előzetes
Alig felismerhető Russel Crowe az új filmjében
Ikonikus filmszerepek az eredetileg tervezett szereplőkkel
Eredetileg egész más lett volna a Gladiátor vége
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.