Az oldal töltődik...
Film Parádé
Salma Hayek

Salma Hayek

Született: Coatzacoalcos, Veracruz, 1966.09.02.
Salma Hayek Jiménez de Pinault (Salma del Carmen Hayek Jiménez) mexikói színésznő. A Frida Kahloról szóló Frida című 2002-es film címszerepéért Oscar-díjra jelölték. 2002-ben a Legrosszabb női epizódszereplő kategóriában Arany Málna díjra jelölték.

Apja Sami Hayek Domínguez libanoni származású politikus és kereskedő, anyja Diana Jiménez operaénekes.

Kiskorától kezdve az egyesült államokbeli Louisianában tanult és Texasban élt. Mexikóba visszatérve nemzetközi kapcsolatokat tanult az Universidad Iberoamercianán. Egyetemi tanulmányait – szülei akarata ellenére – félbeszakította, mivel inkább a színészkedés után vágyódott. Első szerepét az Aladdin és a csodalámpa című színházi komédiában játszotta.[2] Egy televíziórendező fedezte fel a filmek számára, amikor felajánlott a fiatal Salmának egy szerepet az Egy új hajnal c. teleregényben. Lenyűgöző szépségének köszönhetően a második szerepét a Teresa c. teleregény főszerepében kapta meg. A Teresa egész Mexikóban nagy nézettségre tett szert.

Filmszerepei a teljesség igénye nélkül:Desperado, Alkonyattól pirkadatig, A Notre Dame-i toronyőr, Szakíts, ha bírsz, Dogma, Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat, Volt egyszer egy Mexikó, Nagyfiúk 1-2, Everly: Gyönyörű és életveszélyes, Hogyan legyél latin szerető, Sokkal több mint testőr, Amit nem akarsz tudni a szüleidről

Salma Hayek a következő filmes cikkekben szerepel:

Mint egy főnök szinkronos filmelőzetes
Kiderült a Sokkal több, mint testőr 2 pontos megjelenési dátuma
13 híres színésznő, aki természetesen öregedett és most is pompásan néz ki
1917 lenyomta a mozikban a Csillagok háborúját
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.