Az oldal töltődik...
Film Parádé
Sandra Bullock

Sandra Bullock

Született: Arlington megye, Virginia, 1964.07.26.
Sandra Bullock (Sandra Anette Bullock) Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, forgatókönyvíró, producer. Édesanyja, Helga Meyer operaénekesnő révén német származású. Édesapja, John Bullock alabamai énektanár. Fiatalkorában 12 évet töltött Németországban (Bajorországban) és Európa más országaiban.

Már nyolcéves korában fellépett Nürnbergben, Bécsben és Salzburgban. Az USA-ba való visszatérte után az észak-karolinai Greenville-ben színészetet tanult. Miután az egyik vizsgaelőadáson Csehov Három nővérében sikert aratott, 1990-ben a A dolgozó lány című tévésorozatban, majd 1991-ben a Szerelmi bájitalban kapott főszerepet.

1989-ben Michael Mailerrel járt. 1992-ben Tate Donovan amerikai színész oldalán kereste a boldogságot. 1996-ban Matthew McConaughey színésszel járt, 1997-ben Bob Schneider jazz-zenésszel, 1999-ben Guy Forsythe zenésszel, majd 2002 és 2003 között Ryan Gosling színésszel, aki 16 évvel volt fiatalabb a színésznőnél. A Kísérleti gyilkosság (Murder by Numbers) című filmjük forgatása során szerettek egymásba, azonban kapcsolatuk vége szakadtával Sandra összejött Jesse G. Jamesszel. 2005. július 16-án összeházasodott Jesse G. James-szel, majd 5 év után elváltak.

2010. április 28-án örökbefogadott egy kisfiút, aki 2010 januárjában New Orleansban született. Az adoptálást Bullock és férje még közösen indították el, de miután beadták a válópert, Bullock egyedülállóként kérvényezte a kisfiú örökbefogadását. A gyermek a Louis Bardo Bullock nevet kapta. 2015 decemberében Bullock bejelentette, hogy örökbefogadott egy második gyermeket, és megjelent a People magazin borítóján az akkor 3 1/2 éves kislányával.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Szerelmi bájital, Bűvöletben, Nyom nélkül, A pusztító, Az Amazon, Hemingway és én, Féktelenül 1-2, Aludj csak, én álmodom, A hálózat csapdájában, Képtelen képrablás, Ha ölni kell, Beépített szépség 1-2, Két hét múlva örökké, Ház a tónál, Nász-ajánlat, Női szervek, Gravitáció, A válságstáb, Ocean’s 8 – Az évszázad átverése, Madarak a dobozban

Sandra Bullock a következő filmes cikkekben szerepel:

13 híres színésznő, aki természetesen öregedett és most is pompásan néz ki
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.