Az oldal töltődik...
Film Parádé
Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Született: New York, 1984.11.22.
Golden Globe-díjra jelölt amerikai színésznő, énekesnő és modell. Pályafutását A suttogó című 1998-as filmmel alapozta meg. Legismertebb szerepei közé tartozik Natasha Romanoff/Fekete Özvegy megformálása a Marvel Studios Bosszúállók-szuperhősfilmjeiben.

2008. május 20-án jelent meg első zenei albuma, „Anywhere I Lay My Head” címmel.

Scarlett egyre nagyobb rendező-sztárokkal forgat. Brian De Palmával készítette a Fekete Dália című produkciót. A 40-es években játszódó krimiben Scarlett egy gyilkossági nyomozó barátnőjét játssza, a bűnüldözőt Josh Hartnett alakítja. Johansson Woody Allennel is forgatott filmeket, két krimibe hajló szerelmi történetet, a Fülest és a Match Pointot. 2008 májusában Cannes-ban mutatták be legújabb filmjét, a Vicky Cristina Barcelonát.

Más híres rendezők filmjeiben is feltűnt, így Robert Pulcini, Shari Springer Berman vígjátékában is, az Egy bébiszitter naplójában. Justin Chadwick kosztümös középkori darabjában szerepeltette, A másik Boleyn lányban, amelyben Mary Boleynt, Boleyn Anna angol királyné testvérét alakítja.

2010-ben csatlakozott a Marvel-moziuniverzumhoz Natasha Romanoff, fedőnevén a "Fekete Özvegy" szerepében, akit 2020-ig nem kevesebb mint 10 alkalommal személyesített meg a Marvel Studios szuperhősfilmjeiben. Először a Vasember 2-ben volt látható Romanoffként, Robert Downey Jr. oldalán, később pedig egyike volt a Bosszúállók főszereplőinek. Ezt követte sorrendben az Amerika Kapitány: A tél katonája, a Bosszúállók: Ultron kora, az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Bosszúállók: Végtelen háború, illetve a Bosszúállók: Végjáték, ezen felül cameoszerepben feltűnt még a Thor: Ragnarökben és a Marvel Kapitányban is, 2019-ben pedig bejelentették, hogy karaktere először önálló filmet kap a 2020-ban érkező Fekete Özvegy produkcióval, amelyben főszereplő lesz.

Scarlett Johansson a következő filmes cikkekben szerepel:

Bosszúállók: Végjáték
Akciódús, különleges előzetest kapott a Fekete özvegy
Fekete özvegy szinkronos filmelőzetes
Fekete Özvegy végső előzetes
13 hihetetlen sztárkép ami nem fotó!
Mégis jelöli a Disney az Oscar-ra Robert Downey Jr-t a Bosszúállók végjáték filmszerepéért
2019 tíz legszebb celeb hölgye a világon. Olyan is van a listán, akitől beájulsz!
Ezek a hírességek eladták a lelküket a pénz érdekében? Döntsd el magad!
Fekete özvegy első filmelőzetes
2020 tíz legjobban várt filmje az olvasók szerint (előzetesekkel)
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.