Az oldal töltődik...
Film Parádé
Sean Bean

Sean Bean

Született: Egyesült Királyság, Anglia, Sheffield, 1959.04.17.
Sean Bean (Shaun Mark Bean) angol színész.

Sean színészi pályafutása előtt édesapja hegesztő vállalkozásában dolgozott, de az ambiciózus fiú többre vágyott, és Londonba ment szerencsét próbálni. Az 1980-as évek elején már több West End-i darabban fellépett. Első filmszerepét 1984-ben kapta a Winter Flight-ban. Olyan filmek tették világszerte ismertté, mint a Trója, a Mentőexpedíció és A Gyűrűk Ura, valamint a Trónok harca sorozat. Sok filmbeni alakításakor meg kellett haljon a vásznon. Az egyik legmarkánsabb brit színész, óriási energia és szenvedély feszül benne. Megszállottja a színjátszásnak.

Sean Bean eddig ötször nősült meg. Feleségül vette élete első szerelmét, Debra James (1981-1988) fodrászt. Hamarosan azonban beleszeretett egy gyönyörű színésznőbe, Melanie Hillbe (1990-1997). Első gyermekük, Lorna akkor jött a világra, amikor Sean még házas volt. Csupán három évvel később vált el Debrától, és még ugyanabban az esztendőben feleségül vette Melanie-t. 1991-ben második leánygyermekük, Molly is megszületett. A Sharpe forgatásán beleszeretett a Sharpe feleségét alakító Abigail Cruttendenbe (1997-2000). Így harmadszor is megnősült. 1999-ben megszületett harmadik gyermeke, Evie Natasha, ám a házasságát ez sem menthette meg. Nem volt szerencséje a negyedik feleségével sem, Georgina Sutcliffe (2008-2010). Ashley Moore-t 2017-ben vette el.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Caravaggio, Viharos hétfő, Az O'Brien család élete, Eladó az egész világ!, A szél nyomában, A rét, Férfias játékok, Fekete szépség, James Bond: Aranyszem, Ha eljön a szombat, Anna Karenina, Tűzmadár akció, Ronin, Halálos küldetés, Ne szólj száj!, A Gyűrűk Ura, Széttéphetetlen kötelék, Equilibrium – Gyilkos nyugalom, Trója, A nemzet aranya, A múlt titka, Légcsavar, Kőkemény Minnesota, A sziget, Silent Hill – A halott város, Törvénytelen, Országúti ámokfutó, Halálfutam 2., Ca$h – A visszajáró, Fekete halál, Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak, A hősök kora, Öngyilkos bevetés, Tükröm, tükröm, Silent Hill – Kinyilatkoztatás, A szerencse katonái, Rossz vér, Pixel, Mentőexpedíció, Jupiter felemelkedése, Az ifjú messiás, Sharpe sorozat, Trónok harca sorozat

Sean Bean a következő filmes cikkekben szerepel:

Így néznek ki a Gyűrűk Ura szereplői 16 év elteltével
Meghalt a Trónok harca egyik kedvence
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.