Az oldal töltődik...
Film Parádé
Shia Labeouf

Shia Labeouf

Született: Los Angeles, Kalifornia, 1986.06.11.
Shia LaBeouf (Shia Saide LaBeouf) amerikai színész.

Édesapja Jeffrey LaBeouf vietnami veterán, édesanyja Shayna Saide hajdani táncosnő és ékszertervező. Egyedüli gyerek. A szülők elváltak, LaBeouf édesanyjával él szülővárosában. Iskoláit is itt végezte el.

Karrierjét stand-up comedyvel kezdte, kávéházakban és hasonló helyeken lépett fel. Egy nap látta az egyik barátját szerepelni a Quinn doktornő, a varázsló című sorozatban, és akkor határozta el, hogy színész lesz. Édesanyjával már másnap elkezdtek ügynökségeket keresni. Egyet fel is hívtak, és említették LaBeouf komikusi rutinját. Az ügynökségnek megtetszett a fiú, beregisztrálták, és elkezdett meghallgatásokra járni. A Disney csatornán játszott Even Stevens (2000) című sorozattal vált ismertté, és alakításáért Daytime Emmy-díjat is kapott.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Én, a robot, Constantine, a démonvadász, Disturbia, Vigyázz, kész, szörf!, Transformers 1-2-3, Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, Fékezhetetlen, A hallgatás szabálya, Halálos szerelem, Harag

Shia Labeouf a következő filmes cikkekben szerepel:

11 sztár, akiről nem is gondolnád, hogy hadilábon áll a tisztasággal
11 szinész aki extrém dolgot tett egy filmszerepért
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.