Az oldal töltődik...
Film Parádé
Timothy Olyphant

Timothy Olyphant

Született: Amerikai Egyesült Államok, Hawaii, Honolulu, 1968.05.20.
Timothy Olyphant színész, producer.

Kétéves korában a család Kaliforniába, Modestoba költözött. Édesapja egy pincészetnek dolgozott. Timothy hatéves korában kezdett el versenyszerűen úszni és hamarosan országos szintű úszóversenyeken indult. Az amerikai rövidpályás bajnokságon, 1986-ban 200 méteren bekerült a döntőbe.

Los Angelesben a dél-kaliforniai egyetemen képzőművészetet tanult, de a sportolást is folytatta. A színészetórákat azért vette fel, hogy elegendő kreditpontja legyen és lediplomázhasson. A mesterképzést végül nem végezte el, helyette New Yorkba költözött, hogy színészetet tanulhasson. Két évig járt a William Esper Studio színiiskolába, ami után színészi munkát keresett.

Timothy off-Broadway darabokban kezdett el játszani. Profi színészként történő debütálására 1995-ben került sor. Megkapta a kiemelkedő teljesítményért járó Theatre Award-ot. Ezt követően egy egyszemélyes darabban lépett fel.

Timothy Westwoodban él feleségével Alexis Knief-fel és három gyermekükkel Grace-szel, Henry-vel és Viviennel. A pár 1991-ben kötött házasságot.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: Mr. és Mrs. Smith, Elvált nők klubja, Az élet sója, Sikoly 2, 1999, Harctéri harsonák, Szex és New York, Nyomás, Barátságpróba, Tolvajtempó, Birtokviszony, Álomcsapda, Túl mindenen, Szüzet szüntess!, A nevem Earl, Kettőt találhatsz, Ne hagyd magad, Bill!, Hitman – A bérgyilkos, A sereg nem enged, Nem ér a nevem, A tébolyultak, A hatalom hálójában, A negyedik, Rango, Itthon, édes otthon, Anyák napja, Snowden

Timothy Olyphant a következő filmes cikkekben szerepel:

Eredetileg nem is Vin Dieselt szánták a Halálos iramban szerepére
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.