Az oldal töltődik...
Film Parádé
Tobey Maguire

Tobey Maguire

Született: Santa Monica, Kalifornia, 1975.06.27.
Tobey Maguire (Tobias Vincent „Tobey” Maguire) Golden Globe-díjra jelölt amerikai színész. Filmes pályafutását 1989-ben kezdte. Legismertebb szerepe Peter Parker a Pókember című filmben és folytatásaiban.

Tobey a Kaliforniai Santa Monicában született Wendy (anyja, titkár, forgatókönyvíró, producer) és Vincent Maguire (apja, építőipari munkás, szakács) gyermekeként.

A Maguire család gyakran költözött és a kis Tobey mindössze 2 éves volt mikor a szülei elváltak. Az iskoláit is gyakran váltotta és igen gyakran kimaradt az iskolából, hogy csak a színészi karrierjére összpontosítson. A diplomáját a General Educational Development-en tette le, de ekkorra már olyan filmek voltak a háta mögött, mint a Félelem és reszketés Las Vegasban vagy az Árvák hercege című film.

Maguire első megjelenése az 1989-es A varázsló című játékfilmben volt.

Tobey Maguire boldog házasságban él (2007. szeptember 3.) Jennifer Meyerrel, akitől két gyermeke született: lányuk Ruby (2006. november 10.) és fiuk Otis Tobias (2009. május 8.).

Filmjei a teljesség igénye nélkül: A varázsló, Great Scott!, Ez a fiúk sorsa, A remény városa, Gyermekkönyvek, Az őrület vonzalmában, Joyride - Halálos utazás, Jégvihar, Agyament Harry, Pleasantville, Félelem és reszketés Las Vegasban, Árvák hercege, A pokol lovasai, Wonder Boys - Pokoli hétvége, Kutyák és macskák, Pókember , Vágta, Pókember 2., A jó német, Pókember 3., Trópusi vihar, Testvérek, A nagy Gatsby, Nyárutó, Gyalogáldozat

Tobey Maguire a következő filmes cikkekben szerepel:

Így néznek ki a Pókember szereplői közel két évtized után
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.